Geert Arend Roorda mag van NEC uitkijken naar een andere club. Dit heeft de middenvelder bevestigd in gesprek met Voetbal International. "Ik mag naar iets anders uitkijken", aldus Roorda, wiens contract nog een jaar doorloopt. "Voor zover ik weet speelt er nog niks. Het is op dit moment geen makkelijke situatie voor mij."
"Ik krijg wel mijn minuten in de voorbereiding, maar ben geen onderdeel van de basisploeg. Maar zolang ik bij NEC zit, zal ik proberen de trainer op andere gedachten te brengen. Op de training en in oefenwedstrijden wil ik me bewijzen", besluit de middenvelder.
Roorda werd in de zomer van 2012 door NEC transfervrij overgenomen van sc Heerenveen. In de tijd dat Alex Pastoor trainer was van Excelsior, werkte hij een half jaar samen met de middenvelder. In Nijmegen kon hij de verwachtingen niet waarmaken; hij kwam slechts veertien wedstrijden in actie, waarvan zeven invalbeurten.
Update 19 juli – 15:00
Volgens De Gelderlander zou Roorda in beeld zijn bij kersverse eredivisionist Cambuur Leeuwarden. Omdat het contract van de middenvelder over een jaar afloopt, zal NEC hem nu moeten verkopen om nog een transfersom te kunnen ontvangen.