Afgelopen zomer trok NEC Geert Arend Roorda transfervrij aan. In de beginfase van het seizoen speelde Roorda enkele wedstrijden in de basis, maar mede door een voetblessure moest hij de laatste wedstrijden tot de winterstop aan zich voorbij laten gaan. Inmiddels is de middenvelder bijna volledig hersteld en nadert hij zijn rentree. "Dat is erg fijn", zegt Roorda op de clubwebsite.
"Het grootste gedeelte van de trainingen doe ik weer mee, al kan de fitheid nog wel wat beter. Heel soms voel ik nog wat trekken en dan volg ik een alternatief programma. Zo heb ik vandaag wel meegedaan in de grote, tactische partij, maar heb ik in de middag in het krachthonk gezeten. Dus ik ben in principe fit."
Roorda speelde in de eerste seizoenshelft twaalf competitiewedstrijden, waarvan zeven als basisspeler. "De overstap naar NEC was toch even wennen. Als ik kijk naar waar we staan op de ranglijst, dan kan ik zeer tevreden zijn. Ik heb zelf ook mijn minuten kunnen maken en mijn rol kunnen spelen, maar ik had toch meer willen brengen."
"Het blijft lastig om te zeggen wat er nog in het vat zit. Je gaat iedere wedstrijd in om te winnen. Dat klinkt als een cliché, maar is natuurlijk ook gewoon waar. Na iedere wedstrijd moet dan weer de focus op de volgende. Maar we moeten in ieder geval een run kunnen maken voor de play-offs en als er dan nog meer mogelijk is, zullen we dat zeker niet laten liggen.”