FC Twente-trainer Ron Jans was niet te spreken over de Gelderse derby van afgelopen weekend. “Het ging van overtreding naar overtreding. Zo horen derby’s niet te gaan”, oordeelde hij. Toch is Jans onder de indruk van NEC tot nu toe in de Eredivisie.

“NEC heeft het in de play-offs afgelopen seizoen heel goed gedaan. Als je promoveert en staat waar NEC nu staat, dan kun je erg tevreden zijn”, vindt Jans. “NEC kan prima combineren, ze kunnen compact verdedigen en ze hebben twee backs die de hele flank kunnen bestrijken.” Dat de oefenmeester van de Tukkers NEC goed in de gaten houdt is wel duidelijk. “In de wedstrijden die ik van ze heb gezien, was het erg leuk om naar te kijken. Zeker in de Kuip vond ik het bijna sneu dat ze op het laatst nog onderuit gingen.”

FC Twente zal het tegen NEC moeten doen zonder Wout Brama. De ervaren middenvelder is nog herstellende van een blessure en heeft nog niet meegetraind met de groep. Ook Manfred Ugalde is er door wat lichte klachten niet bij. Verdere afwezigen bij de ploeg uit Enschede zijn Ramiz Zerrouki (schorsing), Kik Pierie, Václav Černý en Jody Lukoki. De drie laatstgenoemden kampen met langdurige blessures. De plek van de geschorste Zerrouki wordt vermoedelijk ingenomen door Jesse Bosch, zo liet Jans weten. Verder blijft de opstelling ongewijzigd.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstall; Troupée, Hilgers, Pröpper, Oosterwolde; Bosch, Vlap, Sadilek; Rots, Van Wolfswinkel, Limnios