Ole Romeny was vrijdagavond trefzeker en zorgde voor een assist in de 3-0 overwinning thuis tegen TOP Oss en werd terecht verkozen tot ‘Man of the Match’.

”We zetten de reeks nu heerlijk voort, we hebben weer de nul gehouden, weer drie punten en op weg naar de periodetitel”, zei Romeny tegen ForzaNEC. ”We zitten er nu goed in en moeten deze lijn gewoon doortrekken. Het vertrouwen is er en we hebben plezier, dat is heel belangrijk. Uitstralen en lekker voetballen en dan we daar gewoon voor gaan.”

NEC hield tegen TOP Oss voor de vijfde keer op rij de nul ”De verdediging staat gewoon echt goed, voorin proberen wij veel beweging er in te leggen en dan kan het wel gaan draaien bij ons.”

De 19-jarige aanvaller speelt de laatste weken vanaf de flank. ”Ik heb al vaker gezegd, de 9, 10 en 11-positie, die driehoek zoek ik meestal op als ik op een van die posities sta. Nu heb ik ook echt een hele vrije rol, dus kan ik op het middenveld komen. Die eerste goal scoor ik ook een beetje vanuit rechts in het midden. Dus ik heb gewoon alle vrijheid nu om overal te bewegen en dat is heerlijk.”

Invaller Anthony Musaba stond nog geen twee minuten in het veld en werd door Romeny weggestuurd en scoorde de 2-0. ”Goede loopactie van Anthony, ik zag hem in mijn ooghoek, dus ik dacht ik leg hem achter mijn standbeen in de diepte en hij maakt hem goed af. Dan maakt Zian Flemming op het laatst ook weer een goaltje, dat is heerlijk.”

Foto: Rob Koppers