Ole Romeny is terug in Nijmegen. De 21-jarige Nijmegenaar vocht afgelopen seizoen met Willem II tegen degradatie. Een periode die veelbelovend startte, maar uiteindelijk teleurstellend verliep. De koopoptie die de Tilburgers hadden bedongen werd dan ook niet gelicht.

Daarom meldde de aanvaller zich woensdagochtend weer in Nijmegen. “Ik heb er echt van genoten. Weer lekker in het NEC-shirt, met de jongens die ik ken. De trainer, de hele staf, het voelt allemaal erg vertrouwd.” Romeny hield het hele jaar door contact met zijn vrienden in De Goffert. “Ik zat het hele jaar door ook in de groepsapp. Het is leuk nu weer met mijn vrienden op het veld te staan. Bart van Rooij, Dirk Proper, Souffian, allemaal goede jongens waar ik al heel lang mee speel.”

Hij heeft ze het hele jaar door gesteund. Elke wedstrijd dat hij er tijd voor had, volgde hij via de TV. “De vorm die de jongens hebben gepakt in de play-offs blijft geweldig. Ze waren zo goed. Ik had het echt niet verwacht, zoals velen, maar ze hebben het gewoon gedaan.” De laatste wedstrijd voelde Romeny zich een van die duizenden fans. “Na de wedstrijd ben ik ook direct naar het stadion gegaan. Zoveel mensen, zo gaaf.”

Bij Willem II stonden er na de laatste wedstrijd ook duizenden fans voor het stadion. Maar dat was meer uit opluchting: de club wist zich ternauwernood te handhaven op het hoogste niveau. “Toen ik in Tilburg kwam was de ambitie om weer play-offs voor Europees voetbal te houden, maar iedereen weet dat het anders liep. Ik begon individueel nog wel lekker, met 90 minuten tegen VVV Venlo. Daarna kreeg ik corona en had ik last van een blessure.” In de winterstop werd trainer Adrie Koster ontslagen. De nieuwe trainer Zejlko Petrovic hanteerde een andere speelstijl. “En dat pakte voor mij niet goed uit. Het was moeilijk. Ik heb mijn ding gedaan, maar aan het einde van de rit is het niet geworden wat ik ervan gehoopt had. Ik heb te weinig gespeeld.”

Gaat Romeny nu voor het tweede jaar op rij tegen degradatie vechten? “Dat weet je niet. We hebben natuurlijk al best wel wat goede spelers binnengehaald, noem een Lasse (Schöne, red.). Er gaan nog heel wat mutaties volgen.” Een mutatie voor zichzelf ziet Romeny niet snel gebeuren. “Ik wil hier gaan spelen, veel minuten gaan maken. Doelpunten maken. Ik verwacht meer van mezelf dan ik afgelopen jaar liet zien”, besluit een strijdvaardige Romeny, wiens contract volgend jaar afloopt.

Foto: Orange Pictures