Ole Romeny kwam afgelopen week in actie voor Oranje O19 en met succes, want de vleugelspits schoot de jongelingen dinsdag na een kwartier op voorsprong tegen Ierland. Donderdag stond de jongeling weer op het trainingsveld van De Eendracht.

Romeny speelde 70 minuten tegen de Ieren vanaf de linkerflank. Daarna werd hij gewisseld en moest hij toezien hoe Ierland er met de groepswinst van doorging. De thuisploeg rechtte de rug en zegevierde met 2-1. Oranje werd daardoor tweede in de poule. "Over mijn eigen spel ben ik wel tevreden", vertelde Romeny na de training. Het was zijn eerste goal voor Oranje O19. "Maar helaas was het niet genoeg. Nu moeten we nog een eliteronde spelen. Als we die winnend afsluiten, gaan we naar het EK."

Omdat Romeny met Oranje op stap was, miste hij het treffen met FC Eindhoven. "Ik heb de tweede helft op mijn hotelkamer kunnen zien. Na de training ging ik zo snel mogelijk naar binnen, maar toen zag ik dat ze met 0-1 achter stonden. Het was geen leuke wedstrijd om te kijken, het was frustrerend, omdat er zo weinig gecreëerd werd."

De 18-jarige buitenspeler had er meer van verwacht. "Vooral omdat we thuis speelden, daar zijn we normaal gesproken heel sterk. Ik rekende wel op drie punten, maar dat is voetbal. Het is nu zaak om de negatieve spiraal snel te keren." Of dat met Romeny in de basis moet gebeuren, is nog onduidelijk. "We moeten in ieder geval zorgen dat de passie en strijd op orde is. Daar ontbrak het de laatste weken aan. Daarnaast hebben we gewoon heel veel kwaliteit aan de bal, dus moeten we met vertrouwen het veld op komen. Dan pakken wij de drie punten, dat moet goed komen."

Lees ook: De Opstelling: "Problemen in verdediging bij NEC"

Foto: Rob Koppers