Ole Romeny verloor na de komst van verschillende buitenspelers zijn basisplaats. De 18-jarige vleugelaanvaller moest het in de wedstrijd tegen FC Dordrecht (1-0 winst) doen met een half uur speeltijd. Hij verving Jonathan Okita.
 
Nadat Romeny aan het einde van vorig seizoen indruk maakte in het eerste team, is zijn plaats op de bank weer even wennen. “Nu moet ik mentaal sterk zijn en laten zien wat ik kan”, sprak het 18-jarige talent. “De kwaliteiten van onze aanwinsten horen bij een club die naar de Eredivisie wil. Ik moet nu hard blijven trainen en laten zien dat ik in de basis thuishoor. Natuurlijk vond ik het klote dat ik niet aan de wedstrijd begon, maar ik zal altijd met concurrentie te maken krijgen in het profvoetbal; dat hoort gewoon bij zo’n grote club.”
 
Toen Romeny na zestig minuten mocht invallen, liet hij direct zijn voeten spreken. Hij stond koud in het veld toen hij de linksback van ‘Dordt’ flink bezig hield, terwijl hij even later gevaarlijk doorbrak aan de andere kant van het veld. “Ik ben altijd gretig”, begon Romeny over zijn invalbeurt. “Vooral omdat ik op de bank begon, wilde ik echt laten zien wat ik in huis heb. Toen ik het publiek in de Goffert tekeer hoorde gaan, dacht ik niet meer na. Op zo’n moment krijg je een enorme boost en dan gaan de benen vanzelf het werk doen. Ik voetbal altijd met plezier.”
 
Dat de eerste Nijmeegse kans van de wedstrijd meteen een doelpunt werd, was maar goed ook. De tweede helft ging het tempo enorm omlaag. “Ik denk dat we de tweede helft iets te afwachtend waren”, zei de jonge aanvaller. “We liepen teveel achteruit en voetbalden niet in onze organisatie. Wel denk ik dat als we er eenmaal uitkwamen, er ook veel energie in werd gestoken. Ik had dolgraag die tweede treffer binnengeschoten, maar helaas.”

Foto: Rob Koppers