Ole Romeny moest het treffen tussen NEC en Hannover ’96 zondagmiddag laten schieten. De aanvaller kreeg tegen Westlandia een tik op de achillespees en heeft daar meer last van dan in eerste instantie gedacht werd. "Ik hoop dat ik volgende week kan spelen", sprak Romeny na afloop.

Tegen Westlandia speelde hij dus wel en acteerde hij in de spitspositie. "Dat is toch wel mijn favoriete plek. In de O19 heb ik ook altijd in de spits gespeeld. Vanuit de punt kan ik veel zwerven en dat is lastig voor de verdedigers. Ik kan wat meer mijn eigen invulling eraan geven. Ik heb vanuit die positie ook het meeste rendement."

Met Sabak, Ndayishimiye en Romeny lag de gemiddelde leeftijd in de voorhoede tegen de derdedivisionist laag. "Het is lekker dat ik met de jonge jongens kon spelen. Daar trek ik sowieso wat meer mee op, dus voel je elkaar beter aan." Voor Bart van Rooij was dit het eerste trainingskamp buiten Nederland. Hielp Ole hem nog een beetje? "’Bartje’ zit al een tijdje bij de groep, dus die kan zijn eigen weg wel vinden. Het is leuk om samen op trainingskamp te zijn."

Waar het er dus even op leek dat Romeny misschien wel de eerste spits van NEC zou kunnen worden, is de concurrentie voor die positie nu dus moordend. "Veel concurrentie is alleen maar goed denk. Ik heb vertrouwen in mezelf en weet wat ik kan. Dat komt wel goed." Romeny raakte vrijdag dus geblesseerd en moest in de Spaanse zon toekijken. "Ik heb vanochtend geprobeerd mee te trainen maar dat ging nog niet op 100%. Het is jammer dat ik de wedstrijd tegen Hannover moest laten schieten. Hier keken we als groep toch wel naar uit. Het was een mooie test. De jongens hebben het goed gedaan vandaag."

Romeny kijkt terug op een goede week. "We hebben lekker getraind. Tegen Westlandia ging het ook goed, ik had er meer willen scoren, maar kreeg ook niet heel veel kansen. Over het algemeen ben ik tevreden." De 18-jarige aanvaller speelde veel potjes FIFA en bluft veel. Josef Kvida gaf eerder dit weekend nog aan dat hij de beste in het spel was, maar nu wilden we wel eens weten wie nou echt de beste is. "Allereerst nog even over Josef, die speelt een potje, wint toevallig en dan wil die nooit meer spelen. Dat soort uitspraken zijn dan natuurlijk belachelijk. Maar wie nou echt de beste is? Niek Hoogveld! Dat wordt de nieuwe E-sporter van NEC", sluit Romeny de FIFA-discussie.