NEC heeft dan toch het besluit genomen om Ole Romeny te laten vertrekken. De 21-jarige aanvaller verlaat zijn geboorteplaats en gaat voetballen voor FC Emmen in de Keuken Kampioen Divisie. Hij tekent daar een contract voor anderhalf jaar.

Eerder deze maand liet NEC de aanvaller nog niet gaan. Er was interesse vanuit Duitsland in de vorm van Schalke 04 en ook andere Keuken Kampioen Divisie clubs hadden interesse. NEC hield hem toen echter aan zijn aflopende contract, aangezien hij, naast Ali Akman, de enige optie in de spits was. Daar kwam woensdag verandering in met de komst van Wilfried Bony. Hierdoor kwam er ruimte vrij voor een vertrek van Romeny.

Romeny kon dit seizoen weinig rekenen op speeltijd. Hij moest het doen met twee basisplaatsen en elf invalbeurten. Ook wanneer eerste spits Ali Akman niet in de basis stond, werd er meestal naar een andere oplossing gezocht dan Romeny in te brengen. Vorig seizoen werd Romeny nog verhuurd aan Willem II, om in een andere omgeving te proberen zijn talent te gaan benutten. Dit liep niet uit op een succes en dus maakte de Tilburgse club ook geen gebruik van de optie tot koop. Romeny speelde vanaf 2007 zijn hele jeugd bij NEC en debuteerde in 2018 bij het eerste elftal.

Foto: Orange Pictures