NEC verloor vrijdagavond vrij machteloos van koploper Almere City (1-0). Ole Romeny mocht voor het eerst dit seizoen starten, maar baalde na afloop enorm. "Want als we hadden gewonnen, hadden we gewoon bovenaan gestaan."

"We beginnen gewoon goed, alleen zij komen dan al snel uit een counter op 1-0. Vanaf dat moment gingen we steeds meer naar achter lopen en kwamen we er niet meer doorheen. Dan krijg je zo’n wedstrijd en verliezen we terecht met 1-0." De vleugelspeler kreeg bij vlagen flashbacks naar vorig seizoen. "Tot dusver toonden we na een tegentreffer juist veel karakter en gingen we overtuigend op zoek naar doelpunten en knokten we ons terug in de wedstrijd."

Romeny vond niet dat dat alleen aan zijn eigen ploeg lag. "Almere maakte het ons gewoon heel erg lastig. Ze kwamen vroeg storen en deden dat overtuigend. We hadden de beelden bekeken en waren niet per se verrast." Hij is ook kritisch. "We moeten de kwaliteit hebben om ons daar onderuit te voetballen. Het was niet onze dag vandaag, we waren gewoon echt slecht. Er was niet genoeg beweging om het hun laatste linie echt lastig te maken."

"We hebben nauwelijks kansen weten te creëren." Alleen uit standaardsituaties wist NEC bij vlagen gevaarlijk te worden. "Ik moest erg veel verdedigend werk opknappen waardoor ik mijn energie niet altijd even goed kon steken in aanvallende acties. In de rust bespreken we dat en moeten we beter uit de kleedkamer komen. Meer felheid, agressie, er vol op klappen. Dat moeten we er minimaal tegenover zetten. Dat doen we niet en dan lopen we achter de feiten aan."

Romeny kreeg gisteren te horen dat hij zou gaan spelen. "Ik ben niet echt tevreden. Ik had wel wat acties, maar ik moet beslissender worden, sneller een keuze maken." Volgende week zal de linksbuiten ontbreken. "Ik ben vandaag opgeroepen voor Oranje O19, dus mag weer interlandvoetbal gaan spelen", besluit de altijd goedlachse Ole Romeny.

Foto: Rob Koppers