Ole Romeny heeft zijn basisdebuut gemaakt. De 17-jarige aanvaller speelde tegen Dordrecht (3-3) ruim 75 minuten mee, waarna hij gewisseld werd voor Ted van de Pavert. Dit smaakt naar meer voor het talent uit Nijmegen.

De een zijn dood, is de ander zijn brood. Door de blessures van Langil, Rayhi en Braken mocht Romeny zijn opwachting maken in de basiself van Lijnders. ,,Ik ben tevreden over mijn wedstrijd”, vertelde de jongeling aan ForzaNEC.nl. ,,Als we deze wedstrijd hadden gewonnen, was het perfect geweest. Ik heb mijn ding gedaan en volgens mij ging het best goed. Ik had ook best door kunnen voetballen (na wissel); ik heb een goede conditie.”

Romeny zorgde er al in de eerste helft hoogstpersoonlijk voor dat verdediger Julius Bliek een rode kaart ontving. Dat is volgens hem één van zijn kwaliteiten. ,,In de A’tjes deed ik dat ook veel. Ik maak mijn acties en als het belangrijk kan zijn, laat ik me vallen. Door die rode kaart kwamen we terug in de wedstrijd. Het pakte goed uit.”

Hoewel het mislopen van de titel hard binnenkwam bij Romeny, richtte hij zijn vizier al op de nacompetitie. ,,We hebben veel vertrouwen”, zei hij over de duels voor de play-offs. ,,We trekken ons niets aan van wat mensen zeggen over de nacompetitie. Als we dat zouden doen, maken we helemaal geen kans. In de tweede helft toonde we veel enthousiasme en inzet. Die lijn moeten we zien door te trekken. Ik ga er vanuit dat we volgend seizoen gewoon in de Eredivisie spelen.”

Foto: Rob Koppers