Ole Romeny richt zich dit seizoen op de spitspositie bij NEC. De negentienjarige aanvaller speelde dinsdagavond op die positie in de tweede helft van het eerste oefenduel van het seizoen. Hij scoorde vier keer tegen Overasseltse Boys en hoopt de concurrentiestrijd aan te gaan met Sven Braken, die in de eerste helft vijf keer scoorde.

Romeny aarzelde niet toen de scheidsrechter bij een 0-15 stand naar de stip wees tijdens Overasseltse Boys-NEC. De aanvaller pakte meteen de bal en schoot raak vanaf elf meter. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-16 en maakte hij zijn vierde goal van de avond. “Ik wilde zo veel mogelijk scoren. Het duurde even. Ik wachtte tot het einde, toen had ik er vier te pakken.”

De voorhoedespeler was na afloop even de tel kwijt. “Hoeveel was het? Zestien? We spelen tegen een vierdeklasser. Dan moet je met dubbele cijfers winnen. We hebben lekker gespeeld. Eerste potje, het was even wennen, maar het ging goed. In de zomer ben ik voor mezelf gaan trainen. Ik kan geen vakantie vieren zonder voetbal. Nu weer met het shirtje aan en mensen langs de kant. Dat wil ik graag.”

Romeny moest zich afgelopen seizoen vooral richting op de vleugelposities en af en toe de 10-positie, maar hij voelt zich het meest thuis in de punt van de aanval. Daar speelde hij ook tegen Overasseltse Boys. “Ik wil de eerste spits worden”, was hij duidelijk. “Daar ga ik alles aan doen. Vorig seizoen hadden we Ferdy Druijf die het goed deed, dus toen moest ik wachten op mijn kans. Sven Braken is ook een goede, ervaren spits. Maar ik heb vertrouwen in mezelf. Ik ga er alles aan doen om daar te staan. Ik kan ook op andere plekken spelen, maar in de spits heb ik het meeste rendement. Ik speel het liefst in de as.”

Naar eigen zeggen is Romeny geen spits die alleen maar in het strafschopgebied wacht op een pass. “Ik ben een soort negenhalf. Een spits die vrij beweegt. In de jeugd heb ik veel op 10 en op de vleugel gespeeld. Dat probeer ik nu in mijn rol als spits te verwerken. Dan ga ik zwerven, soms zelfs op 8 komen om de bal op te pikken. Dat is mijn stijl. Ik ben geen spits die alleen in de as blijft. In de A1 ben ik doorgebroken als spits. Ik weet wat ik kan en ik probeer mijn ding te doen. Ik wil sowieso in de basis staan. Als dat op linksbuiten of ergens anders is, vul ik dat op mijn manier in.”

Foto: Rob Koppers