Ole Romeny speelde vrijdagavond de tweede helft van NEC-Jong AZ en overtuigde als enige van de NEC-spelers door een prima wedstrijd te spelen. De jeugdspeler was bij beide treffers van de Nijmegenaren betrokken en kon na afloop zijn geluk niet op. 

Hij werd na afloop bejubeld door Pepijn Lijnders. "De trainer zei dat ik goed inviel met veel enthousiasme", vertelt Romeny, die zich in de eerst helft zat te verbijten op de bank. "De eerste vijf minuten begonnen we goed, maar daarna was er weinig beweging en viel de wedstrijd dood had ik het idee. Toen hoorde ik dat ik erin mocht, dus toen nam ik mezelf voor om alles te geven. Na tien minuten was ik al helemaal kapot, het voelde alsof ik al een hele wedstrijd in de benen had. Ik probeer in de spits altijd veel te bewegen en acties te maken."

Door zijn invalbeurt verhuisde Ferdi Kadioglu weer naar rechts en kwam Romeny direct achter spits Anass Achahbar te spelen. "We hebben spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Ik ben een zwervende spits, blijf niet in de punt hangen. Met Ferdi speel ik al vanaf de D’tjes en op het schoolplein, dus we voelen elkaar goed aan. Dat hadden we nodig op dat moment, veel beweging. Het is goed uitgepakt."

Bij de 2-0 van Arnaut Groeneveld gaf Romeny een splijtende assist door het hart van de Alkmaarse verdediging. "Dat voelde geweldig. Ik hoopte zo erg dat Arnaut hem zou scoren. Het voelde ook als mijn goal, ik kreeg helemaal kippenvel. Toen ik inviel tegen Telstar had ik een soortgelijke kans dus ik vreesde even dat het weer zo’n dag zou worden. De keeper pakt hem weer erg goed."

Met nog één competitiewedstrijd en wellicht play-off wedstrijden voor de boeg laat Romeny zien dat Lijnders er een extra mogelijkheid bij heeft voorin. "Ik heb gewoon mijn ding gedaan en er veel energie in gelegd. Dit is pas mijn derde wedstrijd. Ik begon met die rode kaart. Toen moest ik wel even mentaal sterk zijn. Ik ben totaal geen speler die overtredingen maakt. Gelukkig heb ik nu een andere kant laten zien. Op de trainingen gaat het bovendien heerlijk. Als ik erin kom zal ik laten zien dat ik kan voetballen. Het zijn de clichés, maar de trainer bepaalt."

NEC kan nog steeds kampioen worden of directe promotie afdwingen, als alles meezit in de laatste speelronde van de Jupiler League. Ondanks de minieme kans heeft Romeny er nog steeds alle vertrouwen in tegen FC Dordrecht. "Die wedstrijd gaan we sowieso winnen. En Fortuna gaan ook verliezen, dat denk ik echt."