Ole Romeny scoorde tegen de amateurs van NEC op een knappe manier de eerste goal van de voorbereiding, maar is desondanks alles behalve tevreden. Niet alleen vanwege het 2-2 gelijkspel, maar vooral vanwege de gemiste penalty, die de wedstrijd in zijn voordeel had kunnen beslissen.


"Ik wil de penalty’s nemen dus dan moet deze erin, maar ik schoot hem echt heel slecht in", vertelt Romeny zichtbaar gefrusteerd aan ForzaNEC. "Ik baal er echt van. De 2-1 van mij was een goede goal, met een mooie aanname. Maar dat verwacht ik gewoon van mezelf. Ik ben een spits, dus ik moet meer scoren. Dat soort goals moet ik gewoon maken."

Tegen de Galacticos Academy en De Treffers werden tien goals gemaakt, maar beide spitsen kwamen niet tot scoren. "In de eerste wedstrijd had ik twee assists, maar in die tweede wedstrijd had ik een kopkans en verder niks. Ik weet dat ik meer ben dan alleen een scorende spits, ik kan ook met assists beslissend zijn. Maar ik heb mezelf een doelstelling opgelegd om meer te scoren. Dus ik zit wel met die penalty."

In het begin van de tweede helft liet Romeny zien sterker te zijn in de lucht, maar binnen dertig seconden spatten zijn kopballen tweemaal uiteen op het aluminium. "Ik ben wel bezig om met het hoofd sterker te worden, dus dan moeten die er dan ook in. Ik had er gewoon drie moeten maken vandaag."

Was dat het geval geweest, had NEC deze wedstrijd eenvoudig gewonnen. Maar het eerste puntverlies in de voorbereiding is hiermee een feit. "2-2 kan echt niet. SC NEC heeft ook last van de hitte, dus dat is geen excuus. Zij zijn altijd gretig om tegen ons te spelen dus dat kunnen we verwachten. Ze hebben het goed gedaan. Ik zie dit niet als een oefenwedstrijd, ik wil gewoon winnen."

Foto: Rob Koppers