Ole Romeny is voorlopig nog niet van plan om NEC te verlaten. De twintigjarige aanvaller wordt gelinkt aan clubs als Manchester City en Juventus, maar focust zich naar eigen zeggen op de Nijmeegse club. Geïnteresseerde clubs moeten eerst maar met een goed plan komen.

"Die interesse is leuk, maar voor mij is het belangrijkste om me te blijven ontwikkelen", vertelt Romeny tegen FOX Sports. "Ik heb bij NEC vertrouwen en ik moet nog veel leren, dus ik hou mijn focus bij NEC. De miljoenen liggen klaar? Geen idee. Ik heb nog niks gehoord. Op deze leeftijd is ontwikkelen en minuten maken het belangrijkste."

Romeny probeert ook niet te veel met de interesse bezig te zijn, want het speelt al een tijdje. "Het is leuk om te horen en het geeft vertrouwen omdat ze me in de gaten houden, maar om daar veel mee bezig te zijn… Daar schiet je zelf niet zo veel mee op. Ik focus me op wedstrijden. Het geeft me wel een boost, maar hetis niet goed om daar veel mee bezig te zijn."

De jonge aanvaller praat er wel over met zijn zaakwaarnemer. "Als die clubs interesse tonen, gaan we erover praten. Maar minuten maken is het belangrijkste. Ik wil niet ergens naartoe waar geen duidelijk plan is, waar je niet speelt of meteen wordt verhuurd aan een club waar je eigenlijk niet naartoe wil. NEC heeft een duidelijk plan. Ik hou van Nijmegen en van de club, dus ik focus me hierop."

NEC verkocht de laatste jaren al vaker spelers uit de eigen jeugd. Anthony Musaba gaat het volgende voorbeeld worden. "De jeugd hier is top", vervolgt Romeny. "De A en B-jeugd speelt altijd in de top mee. Er zit een idee achter. We trainen doelgericht en de jongens zijn enthousiast. Het niveau is hoog en NEC staat ook bekend om de goede jeugdopleiding."

Romeny is blij voor Musaba, die de overstap gaat maken naar AS Monaco. "Hij heeft het hartstikke goed gedaan, ik gun het hem van harte. Of het mij nog iets doet? Daar ben ik niet zo mee bezig. Ik wil lekker voetballen. Voor Anthony is het fantastisch en ik hoop dat hij daar weer stappen gaat maken."

Foto: Rob Koppers