Ole Romeny startte in de bekerwedstrijd tegen sc Cambuur eindelijk weer eens vanaf minuut één aan de wedstrijd en beschaamde dat vertrouwen niet. De spits was verantwoordelijk voor de 0-1 en zag zijn team de overwinning na 90 minuten over de streep trekken. Het doelpunt is erg belangrijk voor de Nijmegenaar, want daar draait het volgens hem allemaal om.

“Wie schiet is koning, zeg ik altijd maar. De scheidsrechter bepaalt uiteindelijk wie het doelpunt krijgt, maar ik zie op internet overal mijn naam staan. Dan vind ik het raar dat de scheidsrechter dan anders bepaalt”, begint de spits tegen ForzaNEC, die het doelpunt simpelweg opeiste en tevreden is met zijn eigen prestatie, in met name de eerste helft. “Vanaf het begin beginnen is gewoon het leukste wat er is. Er waren genoeg ruimtes om in te duiken, ik heb een goaltje meegepakt en ik heb gemerkt dat het daar in de grote-mensen-wereld het allemaal om draait. Collectief kunnen we ook erg tevreden zijn. In de laatste minuten werd het natuurlijk wat spannender, maar we hebben niet echt grote kansen weggegeven, dus ik denk dat we tevreden kunnen zijn. Dat we door zijn, is voor mij het belangrijkste.”

Romeny is vooral bankzitter en moet het doen met enkele minuten als invaller, waar de spits natuurlijk van baalt. “Als invaller kom je vaak de laatste paar minuten er in, om de wedstrijd op slot te gooien. Vanavond begon ik dan vanaf de start, die kansen moet ik gewoon pakken om te laten zien wat ik kan en waar toe ik in staat ben. Dit gevoel moet ik vasthouden voor de toekomst. De volgende ronde? Het maakt me niet uit, we hebben er geen invloed op en we zullen er ook dan moeten staan.”

Foto: Orange Pictures