Ole Romeny was er zondagmiddag behoorlijk kapot van. Hij zag zijn elftal in de slotseconden onderuit gaan tegen RKC Waalwijk, in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Na afloop was de spits kritisch op zichzelf en zijn teamgenoten. “Je gaat hier met verwachtingen heen, maar wat we hebben laten zien is moeilijk te verklaren.”

“We waren goed bezig en wilden een stap maken op de ranglijst, maar dat zat er vanaf de eerste minuut al niet in. Geen energie, geen scherpte.” Dat vond ook trainer Rogier Meijer en daarom greep de coach al in de rust in. Romeny kwam binnen de lijnen voor Ali Akman, die erg veel balverlies leed. “De trainer zei dat we de bal langer vast moesten houden. We gingen ook wat anders spelen met twee spitsen. Het ging wel wat beter voor mijn gevoel. RKC heeft weinig kunnen creëren en dan mag je het nooit op deze manier weggeven”, aldus Romeny.

Hij zag dan ook dat NEC zelf ook niet of nauwelijks tot kansen kwam. “We probeerden het wel, maar kwamen er niet doorheen. Ze hadden het goed voor elkaar en dat frustreerde ons.” Als je dan zelf geen kans maakt op de overwinning, mag je hem in ieder geval niet verliezen. Toch? “Iedereen stond voorin”, doelt Romeny op wat vooraf ging aan de winnende goal. “Er was geen communicatie dat we geen tegengoal mochten krijgen. Misschien hadden we eieren voor ons geld moeten kiezen.”

Voor Romeny zelf was deze wedstrijd ook een van de weinige mogelijkheden tot speeltijd. “Het is een moeizaam seizoen, ik krijg weinig minuten. Daarom wilde ik het vandaag echt laten zien.” De spits deed het niet onverdienstelijk en de defensie van de thuisploeg had de handen vol aan Romeny. “Maar dat is nooit genoeg. Ik wil scoren en dat is niet gelukt. Al met al voor iedereen een totale off-day.”

Foto: Orange Pictures