Ole Romeny kreeg vrijdag van de NEC-trainers de kans in de spits. Sven Braken begon op de bank nadat hij vader was geworden en zag dat zijn negentienjarige vervanger het lastig had tegen FC Eindhoven. Romeny baalde behoorlijk van de 1-2 nederlaag. "Thuis tegen Eindhoven, de eerste wedstrijd van het seizoen, verwacht je gewoon drie punten", zei de aanvaller tegen ForzaNEC.nl.

Romeny maakte bij vlagen een onzichtbare indruk in de spits. "Ik kwam helaas niet zo veel aan de bal. Ik moet de bal in mijn voeten of in de diepte krijgen. Ik probeerde er wel veel energie in te leggen. In het begin ging het wel lekker. De persoonlijke duels won ik wel, maar het lukte me niet om veel gevaarlijk te worden. Daar baal ik van. In de voorbereiding ging het lekker, veel gescoord. Ik had er vertrouwen in dat me dat nu weer ging lukken. Maar ik ben te weinig voor het doel gekomen."

NEC creëerde opnieuw niet veel uitgespeelde kansen, zoals dat in de voorbereiding ook regelmatig voorkwam. "Tegen Osasuna was dat ook, ja. We hebben niet heel veel gescoord, behalve in het begin tegen de amateurclubs. Tegen Osasuna was er wel beweging voorin, maar waren we in de eindfase net iets te slordig. Daar moeten we aan werken. Het wordt geanalyseerd, maar het valt nog niet op zijn plek."

Romeny had vooraf wel vertrouwen in de wedstrijd tegen Eindhoven. "We hebben een prima voorbereiding gedraaid, af en toe iets minder, maar het gevoel was goed. De trainingen in aanloop naar deze wedstrijd waren goed, dus we hadden er vertrouwen in dat we konden winnen. We begonnen ook goed, de supporters gingen erin mee. Er was veel beweging voorin,  maar door die tegengoal kregen we een tegenslag. Dat voelde iedereen. Zij kwamen daarna meer in de wedstrijd, de afstanden werden te groot voor ons."

De 1-1 was een belangrijk momenten in de wedstrijd. Eindhoven nam de regie daarna meer en meer over. "Het kan zo omslaan. Na de tegengoal gingen zij met iets meer lef spelen, meer strakke ballen tussen de linies. Daardoor verloren wij de controle. Bij het penaltymoment was ik er net uit. Ik pakte iets te drinken en ineens lag de bal op de stip. Lullig. Daarna probeerden we nog iets te forceren met Josef ook erbij, maar het mocht niet zo zijn."

Zo kreeg NEC meteen al in speelronde 1 een dreun te verwerken. Nu wachten lastige uitduels met Jong Ajax en Roda JC. "Jong Ajax is altijd een lastige tegenstander. Het enige dat we kunnen doen is alles geven en goed voorbereiding. Het is klote om de eerste wedstrijd te verliezen. Het heeft geen zin om hier lang bij stil te staan. We weten inmiddels wel hoe we met tegenslagen moeten omgaan."

Foto: Rob Koppers