Mihai Roman startte zondag tegen Vitesse voor het eerst sinds 7 februari jl. weer eens in de basis. De Roemeense spits hoopt zondag tegen FC Utrecht weer vanaf het beginsignaal te starten.

Roman (23) begon tegen de aartsrivaal in de punt van de aanval. Hij vierde de 2-1 zege op de Arnhemmers, maar kwam zelf niet tot scoren. “Het was al met al hard werken en afzien”, stelt de Roemeen. “Ik stond continue tussen twee grote verdedigers in. Die heb ik toch aardig bezig gehouden. Ik had uiteindelijk pech met die omhaal. Dat was mijn belangrijkste moment in de wedstrijd.”

De ‘topaankoop’ van NEC, want in de zomer werd hij weggeplukt bij het Roemeense Pandurri Targu Jiu, was daarmee zelf niet geheel tevreden. “Ik had de bal twee keer beter moeten aannemen. Zeker na rust, nadat ik alleen op de Vitesse-doelman af liep. Ik treuzelde te lang. Maar de derby meemaken is echt geweldig. Wat een ambiance. Wat een spanning en wat een ontlading na het laatste fluitsignaal. Geweldig dat wij hebben gewonnen.”

“Dit alles smaakt voor mij naar meer”, glimlacht Roman tegenover De Gelderlander. “Ik hoop ook de volgende wedstrijd tegen FC Utrecht in de basis te starten. En ik droom natuurlijk van mijn eerste goal voor NEC. Deze basisplaats moet een volgende stap vooruit worden.”

Foto: David van Haren