NEC won vrijdagavond verdiend van OFI Kreta. De Nijmegenaren waren de betere ploeg en lieten bij vlagen uitstekend voetbal zien. Er rest NEC nog een wedstrijd in de voorbereiding en dan wacht Ajax. ForzaNEC sprak na afloop van NEC – OFI Kreta met de trainer, Rogier Meijer.

Meijer was erg tevreden over het spel van zijn ploeg: ”Ik vond het eerste uur erg goed”, begon Meijer. ”Het laatste halfuur werd wat rommeliger en dat komt deels omdat we toen heel veel wisselden. We hebben deze wedstrijd weinig tot geen kansen wegegeven en aan de bal werd goed positiespel gespeeld. Daar creëerden we nog wat te weinig uit, vind ik.” Tegen Heracles en RKC speelde NEC afwachtend en lieten ze de tegenstander het spel maken. Tegen OFI Kreta was het andersom, de Nijmegenaren waren veel aan de bal en zetten hoog druk als Kreta de bal had. ”De spelers worden in de loop van de tijd ook fitter en dan kan je meer het spel spelen dat wij willen spelen. Tegen RKC was het na een halfuur erg gelijk opgaand en daar hadden we toen ook de mogelijkheid toe. Tegen Heracles was dat weer anders.”

Natuurlijk vroegen we ons ook af waarom Jordy Bruijn in de spits fungeerde en daar had Meijer zo zijn redenen voor: ”Het is geen experiment, dat heb ik al een paar keer gehoord. We hebben hier ook op getraind. Als we aan de bal zijn hebben we in principe een extra creatieve middenvelder en dan moet er vanuit die situatie meer diepte in het spel komen. Dat miste ik vandaag wel dus dat is een verbeterpunt. Ik heb Ole Romeny nu paar keer zien spelen dus ik weet wat hij kan brengen en vanavond wilden we dit met Jordy Bruijn proberen.

Het moge duidelijk zijn dat NEC nog steeds een spits zoekt. Wat voor type spits wilt Rogier Meijer in zijn selectie hebben? ”Eentje die er 30 maakt”, grapt Meijer. ”Wij willen een ervaren spits die op vergelijkbaar niveau heeft gespeeld als dat wij nu gaan spelen dit seizoen. We zoeken iemand die een aanspeelpunt is en dat hoeft geen spits van twee meter te zijn, maar gewoon iemand die balvast is, balletjes kan neerleggen of breed spelen en natuurlijk kan scoren.

Wie er eerste keeper wordt, weet Meijer nog niet. ”Nee, daar ben ik nog niet uit. Al had ik dat geweten, had ik ook nee gezegd. We hebben nog een wedstrijd te gaan en deze kwestie ga ik de komende weken eventjes rustig bekijken”.

Foto: Rob Koppers