Na de wedstrijd Jong Ajax – NEC sprak trainer Rogier Meijer met ESPN. De Nijmegenaren wonnen voor het eerst in de geschiedenis uit bij de Amsterdammers en door het verlies van Roda JC loopt het uit op de concurrentie.

”Ik vond het een volwassen overwinning”, begon Meijer. ”We hebben weinig weggegeven. We hebben geprobeerd Jong Ajax snel onderdruk te zetten en dat lukte redelijk met name in de eerste helft. Na rust hadden we het wat moeilijk, maar we weten dat goed tegen te werken en daarna vind ik dat we onszelf vergeten te belonen. Er worden verkeerde keuzes gemaakt terwijl we voorin zoveel ruimte hebben. Dan hadden we het kunnen uitspelen naar 0-2 of zelfs 0-3. Verder hebben we het goed gedaan”, eindigt Meijer zijn analyse.

Play-offs

Meijer reageerde nog op de 7-0 nederlaag van Roda JC, een directe concurrent van NEC voor de play-offs. ”Ja dat is een dikke nederlaag. We staan nu negen punten voor op ze en dan moet het wel heel gek lopen mochten we de play-offs mislopen” NEC treft nog wel NAC en Go Ahead Eagles en dat zijn niet de minste tegenstanders. ”Die wedstrijden willen we gewoon winnen. We spelen zeer waarschijnlijk ook tegen één van die twee ploegen in de eerste ronde van de play-offs, maar als we de competitiewedstrijden winnen kunnen we misschien wel bij de bovenste drie eindigen en dan hebben we een thuisvoordeel”

Meijer is totaal niet bezig met wie de tegenstander wordt van NEC. ”Nee, daar maak ik mij niet druk om. Je ziet dat het verschil tussen de teams klein is en dat het vaak ook aan de vorm van de dag ligt. Als wij de wedstrijdplannen goed uitvoeren dan kunnen wij van iedereen winnen”, eindigt Meijer.

Foto: Rob Koppers