De felicitaties zijn voor Rogier Meijer na afloop van de met 11-0 gewonnen wedstrijd tegen de amateurs van NEC. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat NEC weer een wedstrijd speelde, maar het zegt Rogier Meijer helemaal niks. De rood-groen-zwarten hebben nu anderhalve week getraind en zijn de oefencampagne goed begonnen. “Het is goed voor het vertrouwen dat we wat doelpunten gemaakt hebben.”

Wat haalt de oefenmeester nou wel uit zo’n oefenwedstrijd? “Je kijkt individueel naar spelers. We hebben veel getraind op balbezit en daar kwamen een aantal goede goals uit. We spelen nu tegen twee tegenstanders waarin we veel balbezit hebben, dus zijn we vooral bezig met de laatste fase.” De groep spelers waarmee de oefenmeester startte was niet zo groot. Afgelopen week verscheen Terry Lartey Sanniez op het veld om fit te blijven. “Terry heeft hier prima werk geleverd en is hier in afwachting van een nieuwe club”, aldus de trainer.

Sanniez is dus geen optie als verdediger. Wie dat wel is, is Joris Kramer. “Hij was al een tijdje binnen, maar zijn contract bij AZ liep pas 1 juli af. Gisteren heeft hij voor het eerst meegetraind en vandaag al meegespeeld. Hij maakt een prima eerste indruk.” Met de komst van Kramer lijkt de terugkeer van Rodrigo Guth van de baan. “De markt duurt nog twee maanden dus we zullen moeten afwachten. Op dit moment is Kramer één van de centrale verdedigers. Hij is een linkspoot en is opbouwend erg sterk dus daar kunnen we mee vooruit.”

Meijer is blij met de komst van Kramer bij NEC. “Hij heeft een goede opleiding gehad en heeft een linkerbeen wat goed meehelpt in de opbouw. Vorig jaar hadden we drie rechtsbenige centrale verdedigers en dit is wel echt een wens vanuit mij. We hadden al eerder gekeken naar hem, maar toen ging hij naar SC Cambuur. Hij heeft zich goed ontwikkeld bij Go Ahead Eagles afgelopen seizoen dus ik ben blij.” Komende week zullen ook Elayis Tavsan, Danny Vukovic en Oussama Tannane zich aansluiten bij de selectie. “Het is fijn dat de spelersgroep weer wat groter wordt, maar het zal nog wel even duren voordat de selectie helemaal compleet is”, zo sluit de trainer hoopvol af.

Foto: Rob Koppers