NEC boekte op bezoek bij de Tricolores opnieuw een zege in de competitie. Na afloop van de overwinning op Willem II stond Rogier Meijer met een glimlach voor de camera’s van ESPN.

De oefenmeester zag een lastig begin van de wedstrijd: “We hadden een slechte start en konden de bal niet goed in de ploeg houden.” De Nijmegenaren hebben het hoogste percentage gescoorde doelpunten voor de rust van de eredivisie. Zo ook tegen Willem II. “De eerste tien minuten waren niet goed, maar we komen in de eerste helft alsnog op voorsprong.”

Na rust is NEC nooit echt de bovenliggende partij. Zo ook vandaag in Tilburg niet. “Ook in tweede helft waren we niet goed. We hebben vandaag goed verdedigd en weinig kansen weggegeven”, aldus de trainer.

Meijer is vooral blij met resultaat van zijn ploeg. “Ik heb geen moment in de stress gezeten dat het fout zou kunnen gaan. Ik was eerder geïrriteerd doordat we weinig uit de omschakeling hebben kunnen halen. Uiteindelijk gaat het om de drie punten en die hebben we gehaald vandaag”, zo sluit Meijer af.

De spelers en staf kunnen gaan genieten van de winterstop waarna ze daarna op trainingskamp zullen gaan in Spanje. Op 15 januari wordt de competitie weer hervat, want dan komt Heracles op bezoek in de Goffert.

Foto: Rob Koppers