Je moet er wat voor doen als je in Engeland woont en NEC een warm hart toedraagt. Roger Hannant reist regelmatig naar Nederland voor een bezoekje aan Nijmegen én NEC. Vrijdag is hij erbij als de Nijmeegse club het opneemt tegen Go Ahead Eagles.

De 46-jarige Roger woont in Basingstoke in het zuiden van Engeland. Hij is fan van Leeds United, de nieuwe club van Jay-Roy Grot. "Het is wel speciaal voor mij dat hij naar Leeds komt. Leuk om hem te zien in een shirt van Leeds. Ik hoop dat hij het goed gaat doen. Leeds zat ook achter Anthony Limbombe aan toen hij nog bij NEC zat, maar helaas kwam hij niet."

Dat hij NEC volgt, komt niet uit de lucht vallen. "Mijn vader is Engels en mijn moeder Nederlands. Ze is geboren in Nijmegen en haar kant van de familie komt er vandaan. Daarom volg ik NEC. Toen ik klein was, kwamen we al naar Nijmegen om vrienden en familie te bezoeken. Ik begon van het Nederlandse voetbal te houden, zeker in de jaren 70 en 80. Daar heb ik mooie herinneringen aan."

In die tijd speelde ook zijn favoriete NEC-speler. "Dat is Jan Peters. Hij is een ver familielid van mij, dus we waren als familie altijd trots op wat hij presteerde in het voetbal en bij NEC."

Roger (rechts) met zijn neef Steve op bezoek bij NEC.

In het seizoen 2012/13 was Robert Molenaar, oud-speler van Leeds, assistent-trainer bij NEC onder Alex Pastoor. "We hadden na de training een leuk gesprek met hem. Hij was heel aardig. Zodra we zeiden dat we Leeds-fans waren, praatte hij maar wat graag over zijn tijd daar. Hij had het daar erg naar zijn zin."

Tegenwoordig probeert Roger ieder jaar een bezoekje te brengen aan Nijmegen. "Als ik hier ben, wil ik altijd graag naar een wedstrijd van NEC. De sfeer in De Goffert is geweldig. Vrijdag ben ik erbij tegen Go Ahead Eagles en ik weet zeker dat NEC de punten mee naar Nijmegen neemt!"