NEC speelt woensdagavond een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker. De Nijmegenaren spelen in Veenendaal tegen GVVV. Een bekerwedstrijd betekent ook een kans voor Robin Roefs. Hij moet normaal gesproken Jasper Cillessen voor zich dulden, maar mag zich in de KNVB Beker laten zien voor NEC. Dat is tegen GVVV niet anders.

“Ik hoop dat het morgen ook een beetje regent”, begint een kletsnatte, maar lachende Roefs. “Op zo’n kunstgrasveld is het wel lekker als het nat is. Beter dan kurkdroog in ieder geval. Wij kunnen dan ook makkelijker dat balletje rond laten gaan. Dat moeten we ook doen en hun proberen kapot te spelen. De druk ligt bij ons. Zij hebben niks te verliezen. Of het dat voor ons lastiger maakt weet ik niet. Het is natuurlijk wel anders dan een wedstrijd in een vol stadion, maar deze moeten wij gewoon winnen.”

Tijdje terug

Het is alweer even geleden dat Roefs zich kon laten zien aan de supporters van NEC. “Het is even geleden dat ik op het veld stond, dus dat is sowieso weer leuk. Aan het begin van het seizoen ben je tweede keeper en heb je eigenlijk nog niks laten zien op het hoogste niveau. Zeker dan kan ik positief terugkijken op de eerste seizoenshelft. Ik heb een kans gekregen en die heb ik op zich wel gepakt. Nu is het aan mij om die lijn door te zetten.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Desondanks is Roefs ook erg kritisch op zichzelf. Zo was zijn vorige duel, ook in de beker maar toen tegen Roda JC (5-3), zeker geen feestje voor de 20-jarige doelman. “Voor mij persoonlijk was dat geen lekkere wedstrijd. In de eerste helft krijg je drie ballen op goal en die vliegen er allemaal in. Gelukkig wonnen we, want daardoor heb ik een extra wedstrijd. Toch kijk ik zelf niet echt met een lekker gevoel terug op dat duel.”

“We hebben niet geoefend op penalty’s, maar ook daar zijn we klaar voor. De jongens zijn allemaal gemotiveerd om goed de winterstop in te gaan en door te bekeren. Daar gaan we met z’n allen voor”, sluit Roefs strijdlustig af.

Foto: Rob Koppers