Van de toch al jonge ploeg van NEC in Estepona is Robin Roefs de jongste. Normaliter speelt hij in de O17 van de Nijmegenaren, maar voor dit trainingskamp viel de keuze niet op een keeper van Jong NEC of de O19, maar op de zestienjarige Roefs. 

De fanatieke spelers van het spel Football Manager hadden wellicht kennis gemaakt met het talent uit Heeswijk. Over acht jaar kan Robin Roefs volgens de populaire managementgame namelijk zomaar 25 interlands achter zijn naam hebben staan, maar zelf heeft hij het spel nooit gespeeld. Als we zes jaar terug in de tijd gaan, speelt Roefs nog bij VV Heeswijk. “Ik kreeg een brief en mocht een aantal keer meetrainen en een aantal stagewedstrijden spelen. Uiteindelijk kwam Nick Kersten thuis vertellen dat ik naar NEC toe mocht.” 

Twee weken geleden kwam er in huize Roefs opnieuw goed nieuws. “Na een training met de selectie moest ik bij Adrie Bogers op kantoor komen. Hij vertelde dat ik mee mocht naar Spanje.” Op trainingskamp gaat het tot nu toe goed, maar Roefs toont zich zelfkritisch. “Ik merk dat ik echt nog wel stappen kan maken, maar het gaat niet onaardig. Er kan nog heel veel beter." Hoogtepunt tot nu toe was een gestopte penalty in het grote partijenspel van Zian Flemming: “Dat is altijd lekker natuurlijk. Hij had er een aantal geschoten de laatste tijd, maar nu staat er wat druk op en dan pak ik hem.” Ook in Zeist staat Roefs er prima op. “Ik ben meestal tweede of derde keeper bij Oranje O17.”
Ondanks zijn leeftijd is de keeper niet bang om spelers neer te zetten en te coachen. “Dat is wel een van mijn kwaliteiten, naast het meevoetballen en de 1 tegen 1”. Dat laatste bewees hij op de eerste training al toen hij tot tweemaal toe Etien Velikonja van scoren afhield. De linksbenige keeper noemt overigens niet een linksbenige keeper als Casillas of Cech als voorbeeld. “Idolen heb ik niet, nooit gehad ook. Maar ik vind Onana momenteel wel erg goed."
Meegaan op trainingskamp was al mooi meegenomen, maar een officieus debuut zou de kers op de taart kunnen zijn. Met twee wedstrijden en twee concurrenten (Mattijs Branderhorst en Job Schuurman) zondagmiddag lijkt er een kans te zijn op speelminuten. “Ik hoop het! We hebben er nog niets over gehoord, maar dat zou wel heel mooi zijn", besluit Roefs.