Ook Robin Roefs is teruggekeerd van zijn interlandperiode. Een bijzondere periode voor hem, aangezien er door een corona-uitbraak bij Oranje onder 19 precies elf spelers mochten spelen. “We zijn een week naar Israël geweest. Dat is blijkbaar heel bijzonder, want iedereen wil opeens met mij praten.”

“We gingen in principe met achttien man daar heen. Uiteindelijk zijn er maar elf spelers overgebleven, omdat twee trainers corona hadden. Toen zijn ze met zo min mogelijk risico naar die wedstrijd gegaan met elf man.” Het moet een bijzondere ervaring zijn geweest voor Roefs. “Het was heel speciaal. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat we naar een wedstrijd gingen zonder wissels, en al helemaal niet bij zo’n redelijk belangrijke wedstrijd. In principe probeer je je zo normaal mogelijk voor te bereiden om toch het goede resultaat te halen bij zo’n wedstrijd en dat is gelukt.”

Zijn ontwikkeling bij NEC gaat de goede kant op. “Ik merk aan mezelf dat er nog stappen gemaakt moeten worden, maar tegelijkertijd merk ik wel dat ik stappen aan het maken ben en dat het steeds beter word. Ik weet wel dat het nog een stuk beter moet, wil ik hier eerste keeper worden.” Dat is dan ook het doel van Roefs. “Als ik zo doorga, hoop ik over een paar jaar hier onder de lat te staan.”

Foto: Rob Koppers