NEC-doelman Robin Roefs kwam maandag in actie, terwijl Souffian El Karouani Guinee ontvluchtte. Ali Akman zag zijn wedstrijd in eerste instantie ook afgelast worden, maar voor Turkije O21 werd een vervangende oefentegenstander gevonden. De interlandperiode zit er nu echt op voor alle NEC’ers.

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan, maar het Marokkaanse voetbalelftal zat in Guinee terwijl daar een staatsgreep aan de gang was. De selectie van het Noord-Afrikaanse land moest voor haar eigen veiligheid in het hotel blijven. In die selectie zat linksback Souffian El Karouani. Hij werd voor het eerst opgeroepen voor de selectie van Marokko, maar aan dat avontuur kwam dus een abrupt einde. Halsoverkop verlieten de spelers en trainers Guinee maandag. Vermoedelijk keert El Karouani woensdag terug in Nijmegen.

Danny Vuckovic won met zijn Australië dinsdagmiddag van Vietnam. De ‘Aussies’ zitten in een poule met Oman, Saudi-Arabië, China, Japan en Vietnam. Australië staat nu gedeeld eerste met Saudi-Arabië.

Spits Ali Akman speelde dinsdagavond met Turkije O21 tegen Schotland. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van de oude club van Akman, het stadion van Bursaspor. Ondanks de vertrouwde omgeving scoorde Akman niet. Enis Destan deed dat wel. Schotland scoorde ook een keer en dat bracht de stand in evenwicht. Akman scoorde in de vorige wedstrijd met Turkije O21 ook al niet. Hopelijk kan hij de scorende draad in Nederland weer oppakken.

Tot slot hebben we Robin Roefs. De 19-jarige doelman keepte maandagmiddag bij Oranje O19 een helft. Hij kon niet voorkomen dat het Nederlands elftal hard onderuit ging tegen Italië. Het werd in Katwijk 0-3 voor de Italianen.

Foto: Rob Koppers