Robin Roefs maakte zaterdagavond tegen FC Utrecht zijn debuut nadat hij moest invallen voor de geblesseerde Jasper Cillessen. Hij hield de nul en verrichte een aantal uitstekende reddingen. Na afloop sprak ForzaNEC met de doelman.

Cillessen viel na een halfuur spelen uit met een hamstringblessure. ”Op het moment dat Marco (van Duin, red.), de keeperstrainer zegt ‘de hamstring schiet erin’, dan gieren de zenuwen wel even door je lijf heen. Maar op het moment dat je erin komt en vooral als de 1-0 valt, dan valt alles van je af en is dat een heerlijk gevoel.”

De nul houden

Roefs hield bij zijn debuut meteen de nul en verrichte een aantal uitstekende reddingen. ”Vooral de eerste wedstrijd de nul houden, lekker alles op safe spelen en nog een paar leuke reddinkjes eruit kunnen gooien. Wij gaven hen eigenlijk wel veel de bal, maar echt tot kansen kwamen ze niet. Een paar kop- en schietkansjes, maar die werden ook goed geblokt door Bram, Mathias en Philippe (Nuytinck, Ross en Sandler, red.). Die stonden lekker te verdedigen. Dus ik had ook niet het gevoel dat zij nog terug zouden komen. Bram haalt alles weg met zijn kop en Philippe kan je de bal onder alle omstandigheden aanspelen en die vindt een oplossing. Ik ga met een goed gevoel slapen.”

Derby

Volgende week staat de derby thuis tegen Vitesse op het programma en het lijkt waarschijnlijk dat de jonge doelman dan zijn basisdebuut mag maken, gezien de ernst van de blessure van Cillessen. ”Daar weet ik helemaal niets over. Ik weet dat hij zijn hamstring voelde op een geven moment, maar meer kan ik er niet over zeggen. Het is natuurlijk wel je droom, je basisdebuut maken tegen Vitesse en dan de overwinning meenemen zou helemaal mooi zijn. Ik ga met een goed gevoel daarheen”, sluit de Heeswijker af.

Foto: Rob Koppers