Robin Roefs en Youri Baas zijn niet opgeroepen voor de definitieve selectie van Jong Oranje. De twee NEC’ers behoorden wel tot de voorselectie van trainer Michael Reiziger, maar hij heeft uiteindelijk besloten de doelman en de linksback thuis te laten.

Dirk Proper en Sontje Hansen horen er wel bij. Zij zijn vaste waardes in Jong Oranje sinds dat Reiziger het stokje heeft overgenomen van Erwin van de Looi. Vooral Proper doet het goed bij de Nederlandse talenten. In alle vier de duels die Jong Oranje dit seizoen speelde stond de 21-jarige middenvelder aan de aftrap. Eenmaal was hij zelfs aanvoerder.

Baas zat eerder dit seizoen wel een keer bij de selectie, maar na zijn blessure werd hij niet meer opgeroepen. Ook ditmaal niet. Roefs liet zich zien bij NEC tijdens de blessure van Jasper Cillessen en kwam daarmee in beeld bij Reiziger. Uiteindelijk heeft de trainer toch voor Dani van den Heuvel (Leeds United o21), Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ) en Calvin Raatsie (FC Utrecht) gekozen als keepers.

Foto: Rob Koppers