Robin Roefs zit momenteel in een wel heel merkwaardige situatie. De keeper won dinsdagavond met Oranje O19 met negen veldspelers om zich heen met 1-4 van de leeftijdsgenoten van Israël, maar na afloop ging het amper over de EK-kwalificatiewedstrijd zelf.

Oranje reisde dinsdag namelijk zonder bondscoach Bert Konterman en diens assistent richting het strijdtoneel. De trainer zou volgens Israëlische media met een coronabesmetting zijn opgenomen in het ziekenhuis. De KNVB ontkracht de opname, maar bevestigt zijn positieve coronatest. Daardoor zou Konterman voor minimaal tien dagen in Israël achter moeten blijven.

De KNVB besloot ondanks de besmettingen niet iedereen te testen. Deze keuze werd verklaard doordat de KNVB wil voorkomen dat er meer spelers of stafleden achter zouden moeten blijven in Israël. Om het besmettingsgevaar zo laag mogelijk te houden, reisde Oranje met slechts elf spelers af naar het strijdtoneel. De interim-trainer had dan ook geen enkele wisselspeler naast zich op de bank.

Aangezien Ajacied Naci Univar al heel snel uitviel, moest Oranje vrijwel de hele wedstrijd met tien man voetballen. Dat bleek geen groot probleem, want de ploeg van Konterman voetbalde zich relatief makkelijk richting de drie punten. Of Roefs nu snel aansluit bij NEC of nog wat testen moet ondergaan, is niet bekend.

Foto; Rob Koppers