Mees Hoedemakers heeft een schorsing gekregen van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Dat heeft de KNVB maandagmiddag bekend gemaakt. De middenvelder pakte vrijdagavond een directe rode kaart na een overtreding op Arianit Ferati van Fortuna Sittard. De club is akkoord gegaan met het besluit van de voetbalbond en gaat dus niet in beroep.

Door de schorsing mist Hoedemakers de laatste wedstrijd van NEC in 2023, uit in de beker tegen GVVV. Daarnaast zal hij ook de eerste wedstrijd van de Nijmegenaren in het nieuwe jaar aan zich voorbij moeten laten gaan. Dan speelt de ploeg van Rogier Meijer uit in De Kuip tegen Feyenoord.

Hoedemakers kwam deze zomer transfervrij over van het gedegradeerde SC Cambuur. De middenvelder moest Lasse Schöne eerst nog voor zich dulden in de pikorde, maar de laatste weken komt de 25-jarige meer aan spelen toe. Zo startte hij tegen PEC Zwolle in de basis en mocht hij het tegen Fortuna ook vanaf het begin laten zien. Vlak na rust pakte hij een directe rode kaart, nadat scheidsrechter Edwin van de Graaf naar het VAR-scherm werd geroepen.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers