Het degradatieduel tegen Roda JC eindigde zaterdagavond in een deceptie voor NEC. De Nijmegenaren konden in het Parkstad Limburgstadion het strijdlustige spel van de vorige weken niet op de mat brengen. Doelpunten van Guus Hupperts en Marc Höcher deden NEC de das om. Zonder de zieke Anton Janssen wist NEC niet verder te komen dan een doelpunt van Michael Higdon. Tevergeefs, want het stond toen al 3-0. Met name doelman Kalle Johnsson had bepaald niet zijn dag.  
NEC begon de wedstrijd met veel druk op de tegenstander. Daardoor kreeg de ploeg via Higdon de eerste kans van de wedstrijd. In de 7e minuut stuitte zijn schot op de vuisten van doelman Filip Kurto. Na tien minuten kwam Roda JC wat meer in het spel. Echte kansen kreeg de thuisploeg echter niet door een slechte eindpass.
In de 20e minuut kreeg NEC een grote kans op een voorsprong. Kevin Conboy kon uit een corner van Ryan Koolwijk vrij inkoppen, zijn kopbal belandde recht in de handen van Kurto. In een wedstrijd die een beetje op en neer schommelde kwam Roda JC in de 30e minuut uit het niets op voorsprong. Een blunder van Kalle Johnsson werd ongenadig hard afgestraft door Hupperts. De Zweedse goalie twijfelde te lang bij een uittrap, waarna hij de bal tegen de inkomende Berry Powel aanschoot. De Roda-spits kon vervolgens Hupperts in stelling brengen. Hij maakte voor open doel geen fout: 1-0.
Na de tegengoal kreeg NEC meteen de kans om iets terug te doen. Linksback Conboy schoot de bal fraai richting het Limburgse doel, waar Kurto knap redding kon brengen. Een paar minuten later kreeg de Deen nog twee kansen, maar hij zag zijn schoten voorlangs gaan. De fase tot de rust was vooral een groot foutenfestijn. Passen kwamen aan beide kanten niet aan en van combinatievoetbal was al helemaal geen sprake. De spanning van de wedstrijd was merkbaar aanwezig. Vlak voor rust leek Roda op een 2-0 voorsprong te komen. Powel werkte de bal via de kluts het Nijmeegse doel in. Helaas voor hem had scheidsrechter Vink al gefloten voor een overtreding daarvoor. De ruststand was daardoor 1-0.
Roda JC was beter in de tweede helft. Met name via de flanken met Hupperts en Höcher werd de ploeg gevaarlijk. In de 53e minuut kreeg Höcher een vrije trap op 35 meter van het doel. Zijn vrije trap ging over alles en iedereen heen en belandde zo in het Nijmeegse doel: 2-0. Het doelpunt leek op een exacte kopie van de vrije trap van Klich vorige week. Ook die goal leek houdbaar voor Johnsson maar vloog wel in het doel. Twee minuten later gaf Hupperts de doodsteek aan NEC. Via een combinatie met Powel en Donald kwam de bal voor de voeten van de volledig vrijstaande vleugelspeler. Zijn schot werd nog geraakt door de vuist van Johnsson, maar die kon niet voorkomen dat Roda zijn voorsprong uitbreidde met drie doelpunten: 3-0.
In de 59e minuut deed NEC wat terug. Een voorzet van invaller Victor Pálsson kwam op het hoofd van de andere invaller Christoph Hemlein. Hij zag zijn inzet worden gekeerd door Kurto, maar daardoor kwam de bal voor de voeten van de Engelse goalgetter Higdon. Hij maakte geen fout en scoorde daarmee zijn 11de doelpunt van het seizoen: 3-1. De fase daarna werd vooral gekenmerkt door zwak veldspel, zoals dat vrijwel de hele wedstrijd het geval was. Tien minuten later kreeg NEC weer een kans. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Hemlein, die nipt over schoot.
De slotfase begon met een kans voor Pálsson. De IJslander schoot vanaf de zestien de bal ruim over het doel nadat Higdon hem panklaar had neergelegd. Niet veel later ging Johnsson opnieuw in de fout. Alweer deed de Zweed te lang over een trap naar voren waarna hij de bal tegen Demouge aanschoot. De bal ging met net over de goal. Twee minuten later kreeg Anouar Kali een kans, maar hij schoot hoog over. In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Palsson een rode kaart voor een belachelijke overtreding op Demouge. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de Limburgers. Daardoor is Roda JC NEC gepasseerd op de ranglijst en staan de Nijmegenaren nu op doelsaldo laatste. De volgende wedstrijd is zondagmiddag thuis tegen FC Utrecht.      
Scoreverloop
’30 1-0: Hupperts
’53 2-0: Höcher
’55 3-0: Hupperts
’59 3-1: Higdon
Opstelling NEC: Johnsson; Conboy, Nielsen, Haitz, Vermijl; Foor, Koolwijk, Stefanik(‘ 54 Pálsson); Jahanbakhsh(’54 Hemlein), Higdon, Rieks.

Opstelling Roda JC: Kurto; Van Peppen, Luijckx, Ramos, Letschert; Höcher, Donald(’88 De Beule), Kali, Sutchuin, Powel(’82 Demouge), Hupperts(90+4Fledderus).