Rick ten Voorde staat sinds twee jaar onder contract bij NEC, maar wordt dit seizoen verhuurd aan promovendus RKC Waalwijk. Zondagmiddag ontvangt de 20-jarige centrumspits zijn broodheer met de Waalwijkers in het Mandenmakers Stadion.
“Ik kijk er erg naar uit om tegen NEC te spelen. Het is toch je eigen club”, vertelt Ten Voorde op het digitale thuis van de Nijmeegse club. ”Je kent alles en iedereen. Vooralsnog heb ik echter nog geen contact gehad met spelers. Dat zal de komende dagen nog wel volgen. Er gaan vast een aantal sms’jes heen en weer.”
RKC mag zich met een huidige zevende plaats de revelatie van de Eredivisie noemen. ”Vooraf verwachtte ik dat hier heel opportunistisch gespeeld zou worden, met veel lange ballen. Maar dat valt alleszins mee”, vervolgt de Emmenaar, die deze jaargang al tweemaal trefeker was namens RKC. ”We spelen juist heel verzorgd voetbal. Maar dan nog had ik ook niet verwacht dat het zó goed zou gaan. Overigens verandert deze goede start niets aan onze doelstelling, die blijft handhaving in de eredivisie.”
Volgens Ten Voorde is er een wezenlijk verschil aanwezig tussen RKC en NEC. ”Op het veld is er niet veel verschil, maar daar buiten merk je aan alles dat NEC net wat groter is dan RKC. Het aantal personeelsleden, het stadion etc. Maar het bevalt erg goed. Het is een gemoedelijke club waar ik prima ben opgevangen door iedereen. Ook de klik met de trainer (Ruud Brood) is goed. Een fijne man om mee te werken. En dat het goed gaat werkt ook mee. Niet alleen met het team, maar ook persoonlijk. Vooral de eerste vier, vijf wedstrijden gingen uitstekend. En twee doelpunten, waarvan de laatste tegen ADO Den Haag. Die zat er wel lekker in.”
NEC presteert de laatste weken matig met nederlagen tegen De Graafschap (1-0) en NAC Breda (1-2). ”In de aanloop naar het duel van zondag hebben we al beelden te zien gekregen, maar ik volg het zelf ook op de voet. Het blijft mijn club. Erg jammer dat het nu wat minder gaat. In de eerste helft wordt er bij vlagen goed gespeeld, maar in de tweede helft valt dat weer weg en wordt de wedstrijd uit handen gegeven. Dit NEC kan veel beter”, sluit de aanvaller af.