Zaterdagavond staat de cruciale wedstrijd RKC – NEC op de planning. Voor de thuisploeg dé kans om de Nijmeegse concurrent een enorme dreun uit te delen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. RKC heeft de heilige achtste plaats in handen en zal nummer negen NEC maar wat graag op een grote achterstand zetten.

De Waalwijkers zijn verwikkeld in een hevig gevecht om de achtste positie van de ranglijst. De ploeg van trainer Joseph Oosting heeft momenteel de laatste plek die toegang geeft tot de play-offs om Europees voetbal in het bezit en is aardig in vorm. Zaterdag winnen van directe concurrent NEC zou de Brabanders heel wat ademruimte verschaffen in deze strijd.

Rustig vaarwater

Voor RKC is de huidige voetbaljaargang er één om nooit te vergeten. De ploeg staat op een knappe achtste positie. Dat is slechts één plaats lager dan de hoogste eindpositie ooit. De sfeer rondom de club is positief. Zorgen omtrent degradatie zijn niet nodig en met slechts de zeventiende begroting van de Eredivisie is dat toch prijzenswaardig. Wel zijn er zorgen rondom succescoach Oosting: FC Twente zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de trainer.

De afgelopen weken waren kenmerkend voor het gehele seizoen van de Waalwijkers: tegen PSV en Ajax wordt er verloren (0-1 en 1-3) en van directe concurrenten Heerenveen en Fortuna wordt gewonnen (4-1 en 3-1). RKC pakt de punten waar het ze kan krijgen en laat niet vaak onnodig punten liggen.

Jozefzoon en Seuntjens

Florian Jozefzoon en Mats Seuntjens zijn de mannen van het moment. Seuntjens dirigeert het aanvalsspel sinds zijn overstap in de winterstop en Jozefzoon scoort erop los. De spits, overgekomen van Fortuna, is helemaal los en zijn ragfijne passes stichten continu gevaar. Jozefzoon is met zijn diepgang enorm dreigend en scoort er de laatste weken op los. Met de altijd dreigende Iliass Bel Hassani en de boomlange Michiel Kramer heeft RKC de zaakjes voorin uitstekend op orde.

(Bijna) volle oorlogssterkte

Bij RKC kennen ze op het moment geen grote zorgen op blessuregebied. Alleen aanvaller Mika Biereth is geblesseerd. Wel moeten een aantal heren op hun tellen gaan letten. Michiel Kramer, Mats Seuntjens en Julian Lelieveld staan op scherp en zijn bij een gele kaart van arbiter Higler geschorst voor de wedstrijd tegen Vitesse.

Foto: Orange Pictures