Remco Oversier (34) krijgt als technisch directeur bij NEC de loodzware taak om een selectie samen te stellen die kan meestrijden om promotie naar de Eredivisie. En dan moet er ook nog een trainer worden aangesteld. Maar wie is Oversier eigenlijk?

In de zomer van 2013 werd Oversier aangesteld als algemeen directeur van RKC. Daarvoor werkte hij als hoofd jeugdopleiding van RKC/Willem II en bij de KNVB op de post technische zaken. In zijn eerste seizoen degradeerde RKC als nummer zestien uit de Eredivisie. NEC daalde in dat seizoen ook af, maar kwam direct weer terug. Dat was voor Oversier en RKC niet het geval. Al snel ging het niet meer zozeer over sportieve ambities bij de Waalwijkers. De club stond op omvallen.

Terwijl NEC met veruit het hoogste budget van de Jupiler League een kampioensteam smeedde, kwam Oversier achter steeds meer problemen bij RKC, sommige nog daterend uit de vorige eeuw. De club had enorme schulden. Een probleem dat Oversier moest oplossen. Drie jaar voor zijn aantreden werd al bekend dat RKC elf miljoen euro aan schuld had. Oversier deed wat hij moest doen: saneren. Samen met commissarissen en enkele belangrijke mensen binnen de club maakte hij een reddingsplan. In de daaropvolgende nacht kreeg Oversier en met hem RKC een enorme dreun te verwerken, deze keer van een veel grotere aard dan ‘het spelletje’.

Drama
Oversier verloor zijn tweejarige dochter. Ze overleed in haar slaap. "Het was zaterdagochtend, normaal heb je dan een soort gezinsritueel, met z’n allen televisie kijken in bed. Wij troffen onze dochter overleden aan in haar bedje", reageerde Oversier toen tegen Omroep Brabant.

"We zeiden tegen elkaar: ‘Laten we haar maar eens gaan wakker maken, anders slaapt ze vanmiddag niet meer.’ Het was al half negen, beetje een gek gevoel al. Mijn vriendin ging haar halen en vanaf dat moment kom je in een bizarre film terecht. Dan is die gezinsdynamiek er niet meer. Dan is die zaterdagochtend weg." Voorafgaand aan de eerstvolgende wedstrijd, nota bene in Nijmegen tegen NEC, werd een minuut stilte in acht genomen.

Foto: Omroep Brabant