Sören Rieks maakte zaterdagavond zijn debuut in het shirt van NEC. De Deen, die overkwam van Esbjerg fB, verloor met zijn nieuwe club in een oefenduel van Rayo Vallecano. Rieks geniet enorm bij zijn nieuwe club. “Mijn eerste indrukken hier zijn nu ook goed”, aldus Rieks op de officiële website van NEC.

"Ik heb ook met Deense collega’s gepraat voor mijn overgang. Jakob Poulsen (voormalig sc Heerenveen, red.) bijvoorbeeld, was heel positief over het Nederlandse voetbal en de competitie. Het gaat er heel professioneel aan toe."

`Het grootste verschil met Denemarken zit ‘m in het feit dat hier veel meer individuele training is. In Denemarken is het spel ook wat fysieker. Voor mij is het goed dat hier lekker aanvallend gespeeld wordt, dat ligt me namelijk wel.” Doordat de competitie in Denemarken al is begonnen, arriveerde Rieks topfit bij NEC. "Zo kan het lopen inderdaad. Twee wedstrijden spelen in Denemarken en ineens hier in Nijmegen zitten."

Rieks verwacht veel van zichzelf bij zijn nieuwe club. "Ik ben een jongen die normaal gesproken veel assists geeft. Ik zie het spel goed en kan ook een doelpunt maken. Afgelopen seizoen was ik bij Esbjerg zelfs topscorer. Een beetje een mix van doelpunten en assists dus eigenlijk.”

"Nog maar twee weken en dan gaan we beginnen. De eerste uitdaging is om de andere jongens beter te leren kennen, maar dat komt op de trainingen zeker goed. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik hier nu ben, dus van mij mag de competitie al beginnen."