Lasse Schöne vertrok afgelopen zomer transfervrij van NEC naar Ajax. De Deen kent veel landgenoten in Amsterdam, zoals Christian Eriksen, Viktor Fischer en Cristian Poulsen. Als het aan Sören Rieks ligt, speelt hij over een paar jaar ook voor de huidige landskampioen. “Ajax zou een droom voor mij zijn”, zegt Rieks tegenover Voetbal International.
“Voor iedere Deense voetballer is dat zo. Van oudsher hebben veel landgenoten daar mooie dingen bereikt, maar nu is het feest compleet in Amsterdam. Al die grote Deense talenten. Ik verwacht veel van Viktor Fischer, maar Eriksen is voor mij nog altijd baas boven baas. Die bewijst zichzelf al drie jaar lang op niveau.”
Rieks kwam in de zomer over van het Deense Esbjerg fB en moet Schöne doen vergeten. “Dat is lastig, ook doordat we toch twee andere types zijn. Hij is vooral de man van de slimme oplossingen, de handige passjes. Meer dan Schöne moet ik het hebben van mijn snelheid, mijn loopacties en mijn dribbels. Maar hij is wel echt een speler naar wie ik kijk voor inspiratie. Ik hoop zijn sporen hier te kunnen volgen."