Rick ten Voorde heeft zich af moeten melden voor het 4Nations Tournament in Ierland van Oranje onder 19. De jonge aanvaller ligt in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking.
‘Vanaf de tweede dag op Tenerife had ik al pijn met plassen, toen is het eigenlijk een beetje begonnen”, zegt de Drent op de officiële NEC-site. ”Zaterdag had ik pijn in mijn onderrug en ben ik daarvoor behandeld. Zondag voelde ik me zo beroerd dat ik niet eens kon trainen. Daarbij voelde ik me misselijk en ik kreeg koorts. Samen met Michel de Gruyter (fysiotherapeut NEC) ben ik naar het ziekenhuis gegaan in de verwachting dat ik urine af moest geven voor onderzoek en misschien bloed moest laten prikken, maar ik moest meteen blijven. Het bleek nierbekkenontsteking te zijn en dat verklaarde ook de pijn in mijn rug want dat bleken dus mijn nieren te zijn.”
De afmelding voor het 4Nations Tournament viel Ten Voorde zwaar, maar hij liet meteen zijn positieve instelling blijken. ”Dit is echt heel erg balen want ik had er zo’n zin in. Maar ja, liever nu dan over een paar weken want dan gaan we, als ik weer wordt geselecteerd natuurlijk, naar Malta en dat is voor EK kwalificatie. Dat is dus op zich belangrijker dan het toernooi nu. Ik weet nog niet precies hoe lang ik in het ziekenhuis moet blijven. Er volgt sowieso nog één onderzoek. Ik hoop in elk geval zo snel mogelijk weer op het veld te staan!”
Bron: NEC-Nijmegen.nl