De wedstrijd tussen AZ en NEC werd afgelopen zondag door het ineenstorten van Bas Dost definitief gestaakt. Voor de KNVB was het een flinke puzzel om een nieuwe datum te vinden voor het restant van het duel, maar deze is nu gevonden: woensdag 6 december om 19.00 uur wordt de wedstrijd uitgespeeld, met publiek.

Dost ging vlak voor het einde van de reguliere speeltijd naar de grond en het werd al snel duidelijk dat er iets goed mis was. De spits gaf later zelf aan dat het goed met hem ging en toen hij met de brancard van het veld werd gedragen stak hij zijn duim omhoog om het publiek in het AFAS Stadion te bedanken.

Tijdens het restant staat er nog vijf minuten blessuretijd op het programma. NEC stond op dat moment verrassend 1-2 voor tegen de mannen van AZ. De doelpunten aan Nijmeegse kant vielen in de eerste helft: Bas Dost en Magnus Mattsson schoten de ploeg van Rogier Meijer naar een 0-2 voorsprong. In de tweede helft maakte Vangelis Pavlidis de aansluitingstreffer.

Het duel wordt hervat met een scheidsrechtersbal. Even ging het gerucht dat AZ een strafschop zou krijgen na een overtreding van Mattsson op Denso Kasius, maar hier blijkt niks van waar. De VAR heeft dat moment al beoordeeld en gaf dus geen penalty.

Foto: Orange Pictures