Na de promotie naar de Eredivisie is NEC direct aan de slag gegaan met de selectie voor volgend seizoen. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft zijn lijstjes klaar en de eerste gesprekken zijn al gevoerd. Ilias Bronkhorst werd donderdag gepresenteerd als eerste versterking.

Bronkhorst is een rechtsback van Telstar, maar hij is zeer multifunctioneel. De 24-jarige Haarlemmer stond ook in de spits, als rechtsbuiten en centraal in de defensie. In Nijmegen lijkt hij de concurrentiestrijd te moeten aangaan met Bart van Rooij, die door een optie in zijn contract nu tot medio 2023 vastligt. Omdat Terry Lartey Sanniez waarschijnlijk vertrekt, is Van Rooij de enige rechtsback in de selectie.

Op het middenveld zong de naam van Danny Post al rond. De aanvoerder van het gedegradeerde VVV-Venlo leek vooral een optie voor de Keuken Kampioen Divisie en omdat ook de verbintenis van Javier Vet automatisch is verlengd, lijkt het dringen op het middenveld. Toch wordt Post nog altijd gelinkt aan NEC. Een naam die wel lijkt afviel is die van Robert Mühren. Algemeen directeur Wilco van Schaik gaf in de Jarda Podcast aan dat Mühren toch vooral een KKD-spits is. De aanvaller tekende vorige week bij jeugdliefde FC Volendam.

Dan is er nog de plek onder de lat, waar afgelopen week de naam van Danny Vukovic viel. Mattijs Branderhorst, Norbert Alblas en Job Schuurman zijn allemaal in het bezit van een aflopend contract. De verwachting is dat in ieder geval de verbintenis van Branderhorst wordt verlengd. Robin Roefs zou kunnen aansluiten als derde doelman, waarna er alleen nog een concurrent voor Branderhorst hoeft te worden gevonden. Dat zou de 36-jarige Vukovic kunnen zijn.

Voorin keert Ole Romeny terug van een verhuurperiode aan Willem II. Etien Velikonja werd al verhuurd en loopt nu uit zijn contract. Verder is het aannemelijk dat zowel Elayis Tavsan als play-offheld Jonathan Okita gaat vertrekken. Thibo Baeten kwam in de Keuken Kampioen Divisie al weinig aan spelen toe en lijkt voor de Eredivisie geen basismateriaal. Voor Van Leeuwen ligt een grote uitdaging om NEC aan een kwalitatief sterke aanvalslinie te helpen.

Aflopend contract
Mattijs Branderhorst
Norbert Alblas
Job Schuurman
Terry Lartey Sanniez
Ayman Sellouf
Anton Fase
Etien Velikonja

Gehuurd
Rangelo Janga
Terell Ondaan

Huidige selectie

Doel
Robin Roefs

Verdediging
Rens van Eijden
Cas Odenthal
Kevin Bukusu
Guus Gertsen
Bart van Rooij
Ilias Bronkhorst
Souffian El Karouani

Middenveld
Jordy Bruijn
Dirk Proper
Javier Vet
Edgar Barreto
Mathias De Wolf
Thomas Beekman
Joep van der Sluijs

Aanval
Jonathan Okita
Elayis Tavsan
Ole Romeny
Thibo Baeten

Foto: Rob Koppers