NEC heeft zich hersteld van de zeperd tegen FC Eindhoven vorige week. In Waalwijk zorgden Cristian Santos en Sjoerd Ars voor de drie punten. De Nijmegenaren beslisten het duel al voor de thee, maar vergaten uiteindelijk verder afstand te nemen van RKC. Na negentig minuten was 0-2 de eindstand.
NEC begon voortvarend aan het duel en leek in de eerste minuut de score al te hebben geopend, maar Limbombe stond een meter buitenspel. Vervolgens kreeg NEC enkele goede mogelijkheden op de 0-1, maar ontbrak het de Nijmegenaren aan scherpte op het stroeve kunstgras in Waalwijk. Toch kwam NEC voor de rust op voorsprong. Cristian Santos, teruggekeerd van zijn blessure, schoot NEC ietwat gelukkig op 0-1. Een voorzet vanaf rechts van Limbombe belandde plots op het hoofd van een RKC-verdediger die totaal geen idee had waar de bal terecht kwam, Santos reageerde alert en schoot de bal koelbloedig achter Van Dijk. Kort na de 0-1 liep NEC achteruit en liet het RKC meer in het spel komen. Frappant, terwijl NEC tot dan toe de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was. In de veertigste minuut moest Kevin Conboy zich zelfs voor een schot van Esajas gooien anders was de gelijkmaker een feit. Vlak voor het rustsignaal kopte Sjoerd Ars NEC naar een ruimere marge. Routinier Jeffrey Leiwakabessy rukte via de linkerflank op, wilde een voorzet afleveren aan diezelfde Ars, maar zag zijn bal de lat toucheren. In de rebound kopte NEC-topscorer Sjoerd Ars echter toch nog raak. Met ietwat fortuin werd het een kolderieke goal voor de Nijmegenaren. Met 0-2 gingen beide elftallen rusten.
Na de onderbreking was het meteen NEC dat de aanval zocht. Ars stuurde Limbombe weg op de rechterflank, maar de jonge Belg faalde in zijn afronding. Enkele minuten later was het wederom NEC dat de aanval zocht en bijna op 0-3 kwam, maar een schot van Ars ging net over. Na een uur spelen werd RKC dan iets gevaarlijker en mistte Esajas een enorme kans voor de Waalwijkers. Een open schotkans werd ruim naast geschoten. Wonder boven wonder bleef de stand 0-2. In de 64e minuut verlaatte Jasper Waalkens het veld voor A-junior Joosten. De van Fortuna overgekomen aanvaller speelde een vrij degelijke partij. Met nog een kleine twintig minuten te spelen voorkwam linksback Leiwakebessy dat RKC terug in de wedstrijd kwam. Door tot driemaal toe de bal te blokkeren voor het doel van Joshua Smits bleef het vooralsnog 0-2. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Ars wederom de kans om NEC op 0-3 te schieten, maar zijn poging miste stootkracht. Kort daarna floot arbiter Braamhaar voor het einde van het duel.
NEC boekte een reguliere zege en gaat door het puntverlies van achtervolger FC Eindhoven nog altijd fier aan kop. De voorsprong op de nummers twee en drie bedraagt inmiddels negen punten. Volgende week wacht Helmond Sport in De Goffert.
Wedstrijdstatistieken:

’30 Goal Cristian Santos

’42 Goal Sjoerd Ars

’64 Joosten <-> Waalkens

’89 Gele kaart Coster, RKC