EnergieFlex is failliet. Dat heeft de rechter dinsdagochtend uitgesproken, meldt ConsuWijzer. Vorige week werd al duidelijk dat de energieleverancier met financiële problemen kampte en surseance van betaling had aangevraagd.

Het nieuws kwam toen voor NEC als donderslag bij heldere hemel, zo vertelde algemeen directeur Wilco van Schaik destijds. Dat de rechter EnergieFlex nu failliet verklaard heeft, lag in de lijn der verwachting. De curator gaat nu op zoek naar oplossingen voor alle klanten, zo ook NEC. NEC zal zelf op zoek moeten naar een vervanger.

NEC zal morgen met een officiële reactie komen op de website komen. "Zoals eerder gezegd zijn we vorige week direct aan de slag gegaan en hebben we gesprekken gevoerd met potentiële sponsoren. Het is een hele grote uitdaging, maar iedereen binnen en rondom NEC is opgestaan en samen werken we keihard aan een oplossing die de club juist nu zo hard nodig heeft.

Echter, met de rug tegen de muur is dit een hele grote uitdaging. In het clublied van NEC staat ‘Weer trekken wij ten strijde’, dat is dan ook wat er momenteel gebeurd binnen de club", aldus Van Schaik tegenover RN7.

Foto: Rob Koppers