Lars Rebergen mag zich in de voorbereiding laten zien bij NEC. De negentienjarige verdediger sluit aan bij de eerste selectie en stond zondag op het veld tijdens de eerste training. "Het was aanpoten", vertelde Rebergen tegen ForzaNEC.

Rebergen (uiterst rechts op de foto) is voor veel fans de grote onbekende in de selectie, want hij trainde nog niet vaak mee met de selectie van Rogier Meijer. De centrumverdediger werd geboren in Veenendaal en begon bij Dovo zijn loopbaan. In 2014 stapte hij over naar de jeugdopleiding van NEC, waar hij vorig seizoen speelde in de onder 19. Dit seizoen zou hij de overstap maken naar de nieuwe onder 21, maar nu mag hij zich eerst laten zien bij de hoofdmacht.

"Ik heb al een weekje mogen meetrainen met het eerste", sprak Rebergen na de eerste training. "Daarna kreeg ik te horen dat ik tijdens de voorbereiding mag meedoen. Vandaag was lekker, maar ook pittig. Het verschil met de onder 19 en onder 21 is er natuurlijk wel. Dat is alleen maar goed. Het was aanpoten voor mij."

Rebergen was vorig seizoen een vaste waarde bij de onder 19 van trainer Mark Otten. "Ik ben kopsterk, en redelijk snel. Nu ik met het eerst mag meedoen, merk ik wel dat ik fysiek nog stappen moet maken. Ik kan coachen, al kan ik daar ook beter in worden. Dit is mijn zevende seizoen bij NEC, als eerstejaars C kwam ik binnen."

Tijdens het partijspel stond Rebergen zonder links centraal naast Cas Odenthal. "Het ging wat minder, maar net voor de vakantie ging het wel lekker. Ik werd goed opgevangen door de jongens, sommige jongens ken ik nog uit de jeugd. Het is fijn om met deze groep te mogen trainen. Jeugd krijgt bij NEC veel de kans, dat is voor mij en andere jongens mooi om te zien."

Achterin is er nog ruimte voor Rebergen. Met Rens van Eijden, Kevin Bukusu en Cas Odenthal heeft NEC eigenlijk maar drie centrumverdedigers, al kan Syb van Ottele er ook uit de voeten. Rebergen hoopt op een kans. "Er is nog werk aan de winkel,  maar ik ga ervoor. Hard blijven werken en hopen dat ik snel voor deze mooie club mag debuteren. Er liggen kansen. Nu komt de voorbereiding eraan, dan wil ik mezelf laten zien."

Foto: Rob Koppers