Ondanks een knieblessure die Joep van der Sluijs al enkele weken parten speelt, tekende de jongeling vrijdagavond zijn eerste profcontract voor NEC. Onder toeziend oog van onder andere Anton Janssen (oud-trainer NEC, red.), hoofd scouting Nick Kersten en zijn familie, tekende de middenvelder een contract wat hem tot medio 2023 aan NEC verbindt. Eerder dit seizoen gingen er al geruchten dat Van der Sluijs een contract zou krijgen. Vrijdagavond, op het terrein van DIO’30 uit Druten, waar Van der Sluijs vandaan komt, tekende hij zijn eerste contract.

Geduld eindelijk beloond
Iedereen kent het verhaal rondom Van der Sluijs wel. Pas op latere leeftijd stroomde hij in bij de jeugdacademie van NEC, nadat hij op talentendagen steeds tekort kwam. Algemeen directeur Van Schaik noemde tijdens het tekenmoment de mentaliteit van Van der Sluijs, om toch zijn kans te pakken in plaats van bij DIO’30 te blijven. Het traject wat volgde, ging voor Van der Sluijs erg snel. Nadat hij vorig seizoen al meeging op trainingskamp, werd de middenvelder afgelopen zomer definitief naar het eerste elftal gezet.
“Tijdens het trainingskamp in Spanje was er al sprake van een contract. De vraag was alleen wanneer,” vertelt Van der Sluijs. “Het was een kwestie van hard werken en geduld hebben.”

Dat het een kwestie van tijd was, heeft Van der Sluijs dit seizoen zeker laten zien. Van der Sluijs debuteerde in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax voor NEC, waarna hij nog twaalf keer speelde. In deze dertien wedstrijden was de linkspoot, die onlangs negentien werd, tweemaal trefzeker, waaronder één keer beslissend; in de wedstrijd tegen MVV was Van der Sluijs matchwinner.

Op de weg terug
Er kwam echter wel een kink in de kabel. In december werd duidelijk dat er in de rechterknie een scheurtje zat in de meniscus “Maar dat gaat steeds beter. Het is nu twee weken na de kijkoperatie, en ik merk dat ik wel weer stappen maak. Wanneer precies kan ik niet zeggen, maar ik hoop over een paar weken weer op het veld te staan!”

Foto: Rob Koppers