Trainer Rogier Meijer was in zijn nopjes na de 4-1 overwinning op FC Den Bosch. De oefenmeester zag zijn team de gehele wedstrijd domineren tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen-divisie wat werd beloond met een klinkende zege. Dat is ook wel eens anders geweest, aldus de coach van de Nijmegenaren.

“Ik had al vanaf minuut één het gevoel dat we deze wedstrijd wel zouden winnen. Dat is natuurlijk wel eens anders geweest, ook in thuiswedstrijden. Ik merk wel dat met de terugkeer van Rens van Eijden en met Barreto achterin, het team wat extra’s meekrijgt. Odenthal wil ik natuurlijk niet vergeten. Die word niet zo vaak genoemd, maar is achterin net zo belangrijk als de andere twee. Dat staat goed, en we gaan kijken of we dat kunnen uitbouwen.”

Verwijten wil Meijer zijn team niet maken, ondanks het grote aantal kansen dat NEC heeft gehad dinsdagmiddag. “Het moeilijkste is die bal er in krijgen,” weet Meijer. “Kansen hebben we inderdaad genoeg gehad. Ik denk daarbij dat als je vele kansen weet te creëren, die goals vanzelf wel komen.”

Aanstaande vrijdag staat de wedstrijd tegen Helmond Sport op het programma. Eerder dit seizoen werd het in de Goffert teleurstellend 2-2. “Iedere wedstrijd is anders en heeft een eigen verhaal. Ik vind dat Helmond Sport een elftal heeft wat in een vaste speelwijze speelt. Voor ons is het taak om te kijken waar we hun pijn kunnen doen.”

NEC hijgt Go Ahead Eagles in de nek, maar Meijer wil niet te ver vooruit kijken. Ook over een eventuele periodetitel wilt Meijer niet spreken.
“We willen gewoon iedere wedstrijd winnen. Win je vrijdag, heb je kans om Go Ahead Eagles in te halen. Zijn we hun voorbij, willen we NAC voorbij, ga zo maar door. Ik ben niet zo van de series en reeksen want meestal is het hier dat als je er over praat, het de volgende wedstrijd mis gaat. Dit spel verbeteren is onze eerste taak, en dan zien we wel hoe het loopt,” sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers