NEC plaatste zich donderdagavond ten koste van Roda JC voor de finale van de play-offs. In eigen huis wonnen de Nijmegenaren met 3-0 van de Limburgers. Doelman Mattijs Branderhorst had voorafgaand deze wedstrijd één doel: nog twee keer ‘de 0’ houden, dan is promotie een feit. Na vanavond hoeft het nog maar één keer.

“Alle neuzen staan ineens allemaal dezelfde kant op, en met z’n allen hebben we hetzelfde idee. We zitten er nu gewoon lekker in. Afgelopen zaterdag op de eerste tien minuten na niks weggegeven, net als vandaag. Iedereen pept elkaar op en zit er lekker in. Vandaag ook, er zit gewoon een goede stemming in de groep. De supporters hebben natuurlijk ook geholpen! Het leek wel alsof het hele stadion vol zat, zoveel geluid werd er geproduceerd vanavond.”

Met een halve assist was Branderhorst ook erg belangrijk vanavond. Bij de derde goal van Okita kwam de bal via Branderhorst op het hoofd van Janga die de bal op zijn beurt weer aan Okita gaf en de definitieve beslissing binnenschoot. “We zagen in de beelden van Roda JC dat zij veel moeite hebben met lange, hoge ballen. Ik denk dat daar bij ons wel onze kwaliteiten liggen, de laatste weken. Kijk naar Janga, die de bal doorkopt op Okita en de laatste tijd helemaal los is.”

Een voorkeur voor tegenstander aanstaande zondag heeft de goalie niet. “Het wordt gewoon een moeilijke wedstrijd, ongeacht de tegenstander. Als we zondag net zo veel energie kunnen leveren als deze twee wedstrijden, dan kunnen we zeker winnen. FC Emmen is denk ik voetballend beter dan NAC, maar die hebben natuurlijk wel alles te verliezen. Krijg je NAC, zijn er twee teams die vol gas voor de promotie kunnen voetballen.”

“Ik denk dat we in de wedstrijden tegen NAC, De Graafschap, Go Ahead Eagles en Almere City FC teveel weggaven door persoonlijke fouten, waardoor je het gewoon heel lastig krijgt. Maar kijk naar vanavond, er worden weinig fouten gemaakt. Gebeurt dat zondag ook, hebben we alle kansen!”

Foto: Rob Koppers