Mohamed Rayhi kijkt vol vertrouwen uit naar de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen ADO Den Haag. De vleugelspeler, die vorig jaar veel last had van blessures, weet hoe NEC zaterdag van de Hagenaren kan winnen. “We moeten zoals tegen FC Twente spelen, full-press vooruit. Ieder duel moeten we winnen. Die wedstrijd hebben we laten zien dat we hongerig zijn en dat we echt als team kunnen spelen.”

Rayhi verwacht dat NEC zelf het spel zal moeten maken zaterdagavond. "Ik denk dat ADO gaat afzakken en hoopt dat wij fouten gaan maken zodat ze snel kunnen counteren. Ik denk dat wij wel de betere ploeg hebben."

Bij de ploeg uit Den Haag ontbreekt dit weekend het vaste centrale duo, Tom Beugelsdijk en Thomas Meißner wegens schorsingen. Rayhi verwacht echter niet dat dit een grote invloed zal hebben op de wedstrijd. “We moeten het uiteindelijk zelf doen. Als er een belangrijke kracht ontbreekt achterin kan dat natuurlijk invloed hebben, maar het kan de invallers ook extra motiveren.”

De vleugelspeler moest de afgelopen weken vooral veel meeverdedigen, maar hoopt zich tegen ADO meer te kunnen focussen op de aanval. “Meestal spelen we op onze eigen helft en doe ik veel verdedigend werk. Ik hoop tegen ADO aanvallend meer te kunnen brengen. De afgelopen weken, tegen de betere ploegen, moest ik vaak helemaal mee terug. Wanneer ik dan de bal veroverde moest ik zeventig meter overbruggen. Zaterdag moeten we ervoor zorgen dat we op de helft van de tegenstander spelen. Dan kunnen we in de kleine ruimtes voetballen en kom ik beter tot mijn recht.”