FOTO: Rob Koppers

Mohamed Rayhi moest zaterdagavond tegen FC Utrecht voor het gevaar zorgen maar slaagde daar allesbehalve in. NEC ging met 0-3 onderuit en aanvallend kwam het er niet uit bij de ploeg. De linksbuiten baalt van zijn eigen prestatie en hoopt op een ommekeer over twee weken.

Rayhi was na afloop duidelijk over het duel. "Het was een dramatische wedstrijd van onze kant. We toonden geen agressiviteit en geen lef en we werden gewoon afgebluft door FC Utrecht. Je moet alert beginnen aan de wedstrijd. Dat hebben we vandaag niet gedaan en dan loop je vanaf het begin achter de feiten aan. Utrecht heeft goede voetballers en nu kom je in de problemen.

Zelf kwamen zijn acties over het merendeel niet uit de verf. "De afgelopen weken was het vaak net niet, vorige week de lat geraakt, maar vandaag heb ik weinig kansen gecreëerd, alleen wat schoten van de tweede lijn. Iedereen was gewoon dramatisch, vandaag zat het er niet in. En als het niet lukt moet je wel gewoon je best blijven doen. Dat probeer ik, maar vandaag hebben we verdiend verloren."

NEC zit momenteel in een meerdere reeks en zakt steeds verder af op de ranglijst. "We begonnen goed aan het seizoen, twee overwinningen geboekt. Maar dan worden we te laks en verliezen we twee thuiswedstrijden tegen mindere tegenstanders (Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam, red.). We zitten in een dip die we niet kunnen hebben. Dus nu moeten we hard gaan werken."

Toch blijft Rayhi positief over het restant van het seizoen. "Ik heb er het volste vertrouwen dat we erin zullen blijven. We hebben genoeg kwaliteiten die we vandaag niet hebben laten zien, maar we zijn gewoon een goede ploeg en we kunnen goed voor de dag komen. Vandaag was een off-day. We moeten nu sterk blijven."

Dat moet allereerst gebeuren in de uitwedstrijd tegen Vitesse na het interlandweekend. "Het is een goede wedstrijd om het tij te keren. Met de hulp van de supporters en onze harde inzet kunnen wij tegen Vitesse misschien de ommekeer maken. Ik hoop dat we daar punten kunnen pakken en dan de lijn door te kunnen zetten tot het einde van het seizoen."