Mohamed Rayhi is de laatste acht wedstrijden een vaste waarden als linksbuiten van NEC, sinds zijn goede prestatie tegen Feyenoord. Hij leverde echter weinig goals en assists, maar tegen ADO Den Haag pikte Rayhi weer eens een doelpuntje mee. Rayhi is blij met zijn basisplaats de laatste maanden.

"Ik begon tegen Feyenoord in de basis en sindsdien ben ik er niet meer uitgegaan. Ik heb de laatste zeven wedstrijden allemaal in de basis gespeeld en ook negentig minuten elke wedstrijd. Voor mij is het gewoon een heerlijk gevoel om elke week te voetballen. Vorig jaar heb ik wat last gehad van blessures en dit jaar ben ik een beetje een vaste waarde aan het worden. Dat is toch wat ik voor ogen had voorafgaand aan het seizoen. Vandaag ook een goaltje, dus ik hoop dat het zo doorgaat."

Toch scoorde Rayhi dit seizoen slechts twee keer, terwijl hij één assist leverde. Dat is voor een aanvaller met elf wedstrijden dit seizoen niet heel veel. "Ik wil meer goals gaan maken. Ik ben een linksbuiten, het was mijn tweede in acht wedstrijden. Ik denk dat ik nog veel meer kan. Als we in de tweede seizoenshelft meer aan elkaar gaan wennen, denk ik dat er nog veel meer goals zullen vallen. Als het vertrouwen er is, zal dat wel gebeuren."

De 3-0 tegen ADO kwam daarom voor Rayhi als geroepen. Spits Kévin Mayi leverde de assist op zijn aanvalscompagnon. Toch leek het vanaf de tribune een iets te harde bal. "De bal ging iets te ver naar links, maar Kévin weet dat ik een goed linkerbeen heb en ik schuif hem gewoon goed in het zijnetje. Als je ziet hoe mijn goal tot stand kwam, Kevin kreeg de bal uit de kluts, en de rechtsback stond te slapen en ik loop naar voren en Mayi speelde gewoon de perfecte bal. Kevin is snel, ik kan snel weg zijn en met Jay-Roy Grot, die vandaag niet speelde, hebben we heel veel snelheid voorin. Daar kunnen we nog veel kansen mee creëren en goals mee maken."

De tandem Mayi-Rayhi is dus goed op elkaar ingespeeld, vindt Rayhi. "Eerste helft zag je een paar één-tweetjes tussen mij en Kevin. Ik probeer hem zoveel mogelijk te bedienen. Het zijn twee bijna dezelfde achternamen, maar je moet wel samenwerken." Rayhi voelt zich op zijn gemak op het veld. "Ik speel nu elke week en dan zit je lekker in je vel. Ik geniet er gewoon van en nu moeten we gewoon presteren. Een beetje achteruit leunen en de wedstrijd uit spelen zonder goals tegen te krijgen. Uiteindelijk zijn ze niet gevaarlijk geweest."

Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Excelsior. Dat zal beter moeten dan de uitwedstrijd van vorige week. "Heracles-uit ging eigenlijk niet zo heel slecht. We speelden best een goede wedstrijd, maar zij scoorden gewoon een lucky goal in de eerste helft, maar wij waren gewoon veel beter. Ik denk niet Heracles te vergelijken is met Excelsior, ik denk dat wij tegen Excelsior gewoon vol op de aanval moeten gaan, omdat wij tien keer beter zijn. Heracles had wel gewoon veel kwaliteit voorin. Daarom moeten wij gewoon drie punten halen, niks meer en niks minder."